1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482572 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1527241

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story

Bad_Brett: Tack för sansat svar. Vi kommer inte så mycket längre. Liknelsen med bensinmacken haltar rätt mycket i och för sig men här pratar vi principer trots allt.

AIK har varit i lika stort behov av Victor Fasth hela säsongen men har hittills valt att följa klubbarnas överenskommelse. Alla klubbar kan inte hämta hem en gratisspelande Steen men alla kan faktiskt förstärka. Jag är övertygad om att majoriteten av ligalagen kommer att rösta för att släppa in lockoutspelare nu, det har gått en månad till och det verkar väääääldigt långt från en lösning där borta. När övriga lag börjar plocka in spelare kommer ni att ha kvar de poäng som Steen varit med att dra in. Jag kallar fortfarande det tjuvstart, du kallar det visst konsumentomsorg. Jag upprepar att min tro är att det är kortsiktigt att köra sitt eget race och att en lärdom som går att dra från empiriska experient med spelteori är att det aldrig är ett nollsummespel, storleken på mängden man fördelar är beroende på hur kollektivet väljer och individernas val är beroende av förväntan om övrigas val. Det verkar som om rätt många andra klubbledningar tycker att Modo gjort fel och att vissa i klubben inte går att lita på. Kan bli så att elitseriekakan med tiden blir mindre att dela på som en konsekvens av det här. Eller så blåser allt över. Till skillnad från Arnio och vissa andra icke-modoiter så väljer jag att inte applådera ert beslut utan tycker att det hade varit bättre om ni hade väntat som alla andra tills antingen konkurrensfrågan avgjorts slutgiltigt eller majoriteten av klubbarna var med på tåget.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hockeyligan - the Lockout Story

El Maco: 

Givet att överenskommelsen är att; "du får ersätta skadade nyckelspelare med korttidskontrakterade spelare" så har inte Modo gjort fel på en enda punkt.

Får man långtidsskador på två centrar är det slumpens skördar och inget annat. Att "välja att vänta" i det läget är ju både självmål och tjänstefel.

 

EDIT: Och ditt resonemang med Victor Fasth faller på att AIK inte har nån målvaktsskada. Dom är helt enkelt bara dåliga.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera