1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1609446

Sv: RE-building the future 2013/2014

zigge: Jag är ingen expert på PP, men enligt mina erfarenheter så kör man KISS-regeln om det inte fungerar. Dvs, keep it simple, stupid.

In med folk framför mål och skott från backplats.

Nu verkar det som om man gör det allt svårare i takt med att det inte fungerar. Det räcker inte med ett sidledspass och direktskott, utan då försöker man göra det ännu mer komplicerat med pucktapp som följd.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2013/2014

J F K:

 

PP-mentalitet. Dvs. När det är PP så skall snålvattnet i mungiporna börja rinna på samtliga spelare som spelar. Man skall vara övertygad om att - nu jäklar! så blir det mål och gör ingen annan det så gör jag det själv. Alla måste vara ett potentellt hot och man måste känna så från ryggraden och utåt.

Samtidigt så måste det ske med en vikänsla utöver det vanliga. Man skall känna makt, att man är oövervinnerlig.  En förutfattad mening av att man kommer att punktera och såra det andra laget och att ingen kan hindra det.

Jag är övertygad om att mentaliteten och vinnarkänslan i PP är viktigare än inspelare mönster och förutbestämda lösningar för att nå avslut.

Någon sådan mentalitet finns inte. Alla lämnar över ansvaret till någon annan. Ingen är ett potentiellt hot och tillslut tar någon ett tråkigt avslut bara för att de känner sig tvungen.

 

-PP är inte tillfällt när man skall gömma sig. PP är då man skall skina och göra en skillnad. Det är dåvarje spelar har chansen att gå utanför boxen och visa att man kan lite mer än det rutinmässiga.

 

Jag tror att PP är en avspegling av ledningen och tränare. det

är ett mentalt arv.

Redigerad kommentar

Kommentera