1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481386 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1714773

Sv: 2 x Luleå, fredag 4:e och lördag 5:e december
Nucky: NHL är inte längre någon avlägsen liga i ett land långtbortifrån som det en gång var, de senaste årtiondena har det gått enormt snabbt vad gäller globaliseringen och numera är NHL en del av näringskedjan för samtliga svenska spelare.

Detta betyder att SHL är lika mycket farmarliga åt NHL som Allsvenskan är för SHL i stort sett. Tonåringarna drömmer inte idag om att spela i Modo eller Djurgården, De drömmer om Toronto, Detroit och NHL. Forna Elitseriens plats i näringskedjan var en helt annan back in the days, så är det inte längre helt enkelt. Man är numera inte ens nära att vara i toppen av kedjan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: 2 x Luleå, fredag 4:e och lördag 5:e december
McFire: Men, det hindrar inte att många drar för tidigt. Jag tror inte att Modo är ett bottenlag i sig skrämmer särskilt mycket. Tvärtom om vi har bra tränare så kan det vara en stor fördel att spela i ett lag där man får mycket speltid i alla spelformer. Det är lätt att det blir framgångens förbannelse att man har så många duktiga äldre spelare att talangerna får stå vid sidan. Det har redan drabbat Skellefteå till stor del som haft väldigt få juniorer de senaste åren till exempel.

Dock har vi fortfarande värdelöst på juniorsidan. A-juniorerna spelar fortfarande som ett pojklag. Det är BARA individuell kompetens som gör att vi lyckas ha bra spelare hela tiden. Det verkar fullständigt saknas krav på att man spelar "elithockey" redan som junior. Dvs, att man slutar ta korkade utvisningar, att man jobbar hem, spelar blad-blad, följer "gameplan" osv. Tyvärr tror jag att vi även nästa år kommer att få fram juniorer som måste utbildas från grunden. Djälvligt talangfulla killar som Tim Wahlgren osv, men fortfarande fullständigt i avsaknad i hur man spelar defensiv ishockey.
Kommentera