1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483899 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1810138

Sv: Apropå ingenting...
bisterfinnen: Jag vet inte om det är jag, Helin eller någon annan som är ditt röda skynke? Men om det nu är jag, så väljer jag fortsätta att proffstycka lite :)

Hursomhellst, jag tror precis som Helin att vägen tillbaka blir enklare om vi ser positivt på saker och ting.

Jag tror också att Ö-vik är för liten ort för att det överhuvudtaget ska funka att komma tillbaka om gemeneman är konstant negativa. Vi bor inte i Istanbul eller Rom om man säger så. Där är det mer inbyggt att spelare och ledare ska hånas och bespottas om de inte sköter sig. Medans Ö-vik är alldeles för litet för sådant arbetsklimat.

För att belysa vad jag menar, så kan vi ta en av dina meningar som exempel:

> Var förresten och kollade på U16 SM-kval här i Gävle i helgen. Såg MoDos matcher. Brynäs imponerade, även Skellefteå stundvis. MoDo och Leksand mer mediokra.

Den meningen är ju ett mini-bevis på att spelarna i vår lilla stad har en enorm press på sig. Till och med barnen sågas. Nåja, du sågar kanske inte, men medioker är ett ganska hårt ordval mot killar som tränar hårt och fortfarande går i högstadiet.

Du tycker de är mediokra, medans jag ser det mer som:

- Starkt av ett gäng grabbar från Övik att komma topp tolv i Sverige i sin årskurs.
- MoDo spelade inte med landslagsmannen Popovic. Utan han spelar med J18
- Många av de bästa i laget är ett år yngre.
- Man kunde kanske ha lånat in några pojklandslagsmän från Kramfors. Det finns säkert motståndare som har gjort sådana "manövrar".
- Timrå är vidare till topp åtta. Ett lag MoDo slog lätt i MoDo-cupen.

Obs, jag säger inte att min bild är mer rätt i sak än din. Jag var inte på plats i Gävle, så det kan mycket väl vara så att de var mediokra. Så ta nu inte detta som ett påhopp. Men jag tror min synvinkel är MoDo mer till gagn om du förstår vad jag menar.


Klart folk har rätt att bli förbannad och less när vi konstant torskar, men som Helin skriver:

"Det kräver en aktiv tanke och en viljestyrka för att skapa en förändring och allt börjar med hur vi väljer att uppfatta och vidareförmedla det som händer omkring oss."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
WarEvryPractice: Apropå liten ort, jag noterade att Karlskrona är ännu mindre än Ö-vik, ändå de har ett elitlag på isen. Hur står sig deras juniorverksamhet mot Modo, min bild av det hela är att det mer hockykultur i ö-vik men jag kan ju ha fel. Ändå imponerande hur ett lag som varit istort sett okänt har lyckats ta sig upp genom seriesystemet och nu börjat etablera sig. Så klart hoppet finns även för oss.
Kommentera