1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483078 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1815308

Sv: Apropå ingenting...
Mydar: Det måste vara riktigt jobbigt för SHL om man tappar Leksand. Inget ont om Mora och som de spelat förjänar det verkligen att komma upp i SHL, men de drar verkligen inte lika mycket publik och kanske än viktigare uppmärksamhet (rubriker, sponsorer osv).
SHL och CMore står med lång näsa och önskar att saker vore annorlunda antar jag.

Med det sagt så tjänar vi på alla sätt på det.

Samtidigt hade jag inte haft så mycket emot att inget allsvenskt lag gått upp för att visa det absurda och korkade med att i princip stänga serierna. Nu i vinter är helt enkelt en del SHL-lag så dåliga att det ändå går. Nästa säsong dubblerar de väl intäkten från CMore, medan allsvenskan ligger kvar på svältpengar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Tror du vi vågar hoppas på 2 hemmamatcher med 5000+ publik nästa säsong? Definitivt bättre än 3600 åskådare hemma mot Mora ivarjefall..

Personligen så är jag nog av åsikten att vi förbättrar våra chanser att gå upp om det halkar ur ett SHL lag lite då o då. Kan ju inte skada att röra om i grytan o rimligtvis så hinner inte bottenlagen etablera sig?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Det sjuka är ju att medellönen i Mora är 14.000:- om jag läste rätt, vad ligger medellönen på i Leksand?

Verkligen unnar mora att gå upp och det ger en hopp om framtiden, det är ju inte så att dom turligt har gått fram till 3-1 i matcher utan dom har helt enkelt varit ett mycket bättre lag. Klarar dom nu av att knyta ihop säcken så är detta en ännu större skräll än förra året.

Man hoppas att modo kan bygga på unga hungriga speediga spelare och hitta riktiga guldkort från AHL/ECHL som Gange, Goumas och Bailey. Gör man detta så kan man iallafall utmana tröga SHL lag.

En spelare som kommit i skymundan bland de unga spelarna i HA är Pierre Engvall, visst ett år äldre än Dahlen, men gjort en minst lika bra säsong och leder mora och är bäst nu när det gäller.
Kommentera