1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484893 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1824656

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Att killarna är löjligt bortskämda dag 1 på hockeygym är väl ingen hemlighet. Och ju större talang du är ju mer pengar och lull lull lockas det med.
Aneldningen att Modo gör detta är ju inte för att man tycker synd om killarna. Utan för att man gör det i konkurrens mot andra klubbar. Det är ett sätt att få spelare att välja Modo helt enkelt.
Det pågår en sinnesjukt jakt på talangerna. Inte i nivå med fotboll kanske. Men riktigt sunt är det nog inte i alla fall.

Sen ang. damhockeyn, så jag kan köpa Widebros ord. För utan herrlaget hade Damerna fått sälja bingolotter för att kunna åka på alla bortamatcher. Eller för den delen ha en is att spela på.
Men, att höja standarden på damhockey gör inte sig självt. Vi kommer inte komma ikapp USA och Kanada om vi inte satsar på det. Sen är ju frågan om det kanske inte är förbundet som skulle stå för dels ett ekonomiskt stöd men framförallt lägga press på klubbarna att agera.
För alla klubbar agerar för sitt eget bästa i slutändan. Det lönar sig inte att lägga sjukt med pengar på damsidan, så enkelt är det. Och där måste då förbundet gå in och styra upp så att det är svensk hockey som gynnas. Och inte bara enskilda klubbar. Eller enskilda ligor (SHL).

Sen håller jag inte helt med att Damhockey skulle vara så dåligt underhållsvärde i. Svensk damhockey är tyvärr dålig. Men det är ett helt annan historia med NA lagen tycker jag. Dom har så sjukt mycket bättre puckkontroll än SWE. Vilket ger en helt annan fart i spelet. Att man inte får tacklas är ju en sanning med modifikation, för nog kan dom trycka till varandra rätt bra.
Det är lite samma människor som tycker innebandy inte är fysiskt alls antar jag. Men har man sett en slutspelsmatch i innebandy så ser man att det är ingen sport du kan tveka i hur som helst det heller.

Jag har ju spekulerat i tanken på att damerna skulle haft en aning lättare puck ja. Tror det skulle förändra spelet mycket. Men tror aldrig det kommer ske.
Sen ska galler såklart vara valfritt (som det faktiskt är inom herrhockey också).
"Motströms" tror jag "tyvärr" är påväg bort inom herrhockeyn också med tanke på den fart man har i spelet idag.

Oj vad långt det blev, bra gjort om ni orkar läsa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Monno:
Damhockeymatrcherna i OS är rätt kul tkr jag, den enda skillnaden ang fysiskt spel är väl att man inte tillåter 3 skär innan man sätter in en tackling, rätta mig gärna om jag har fel. Kamp om pucken förekommer rätt frekvent och även fysiskt spel, minus hjärnskakningar då.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Vart tog jämställdheten vägen som Modo skrev under?
Kommentera