1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478770 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1901867

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Hur många crosscheckingar har lett till verkliga skador? Hur många tacklingar mot huvudet? Även om crosscheckingen ser mycket värre ut, så kommer jag med en dåres envishet hävda att Campolis tackling på Öberg är ett av ofantligt många andra sådana tacklingar är mycket värre. Nu minns jag inte om killen fick spendera år för att ens kunna leka med sina barn en längre tid eller att den spelare nästa byte. Jag gissar sanningen ligger närmare det senare.

Jag köper en del av ert resonemang, men jag tror ändå inte ett skit på att domen kommer påverka spelare inom hockeyn. Det blir ett slag i luften helt enkelt, men om de oinsatta tror att det gör en skillnad låt vara då. Bara det inte blir en inbjudan till att rättsväsendet ska fortsätta lägga pengar på sådant där. Bertuzzis överfall för att få igång ett slagsmål gick till rättegång, men det är inte så att slagsmål inte skett i NHL ändå.

Jämförelsen med gängkriminalitet är givetvis lite löjlig då det redan finns en instans som dömer till både avstängning och böter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Dock försvarar jag verkligen inte Lilja. Han borde fått ett strängare straff i rätt instans, dvs disciplinnämnden. vilka också bär skärpa straffen för farliga tacklingar.
Kommentera