1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474693 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1913783

Sv: Apropå ingenting...
WarEvryPractice:
Skulle nog vilja veta vad han menar med koll, vet han vad de heter eller har han verkligen koll på precis alla.

Däremot så hoppas jag Modo har en god kännedom gällande distriktiets ungdomsspelare. Allsvenskans alla spelare bör man ha ”koll” på, div 1 däremot ser jag inte som möjligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Om att AIK-scouting kan ha koll på 5000 spelare.

AIK-fotboll har ett klassiskt kartotek med scoutade spelare. Sedan använder de använder digitala verktyg för att filtrera. Spelare med dåliga/vikande stats är inte intressanta. De på uppgång scoutar de med ögat.

AIK säger:

- Det är otänkbart att värva en spelare genom att bara utgå från vad du ser med blotta ögat under matcherna. Statistiken är avgörande för att vi ska ha en hög träffsäkerhet. I slutändan är det människor vi pratar om, men med hjälp av statistik kan vi se till att åtta av tio rekryteringar funkar. Och det är bra.

- Vanligtvis är det statistiken och sen ögat. Båda måste finnas.


> div 1 däremot ser jag inte som möjligt (att ha koll på).

Jag tycker inte alls det verkar vara så betungande. Tex Mikael Mjörnberg på hockeysverige.se har koll på hela division 1.

Att ha koll på division 1 är som att ha koll på NHL (32 lag kontra 39). Det klarar ett barn. Ungar vet vilka som är bäst i NHL, de vet vilka som är på väg utför. De är ju också främst stjärnorna som är intressanta att titta på. Vilka som är stjärnor i div 1 kan man lista ut via poängliga/förstafemma/pp-mål/speltid osv.

Att kunna avgöra vilka som kan ta nästa steg är ju förstås svårt. Men att kontinuerligt krympa urvalet borde vara rätt enkelt.
Kommentera