1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478063 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1913959

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:
Om du tar Djuses sista säsong som en exempel: www.eliteprospects.com/team/9/modo-hockey/2015-2016?tab=stats

En extrem enkel algoritm, baserad på poäng och ålder, hade hittat dessa intressanta spelare inför nästa säsong:

Victor Olofsson
Emil Pettersson
Gustav Possler

Programmet hade nog även flaggat för:

Carl Grundström
Emil Djuse
Illari Filppula


Sedan gör de ju inget om programmet missat Djuse. De viktiga är att man inte väljer helt fel. Att man sitter och scoutar Kwiatkowski, Heshka och Dwyer. Eller inte scouta alls och bara köper in dem.

Det finns massa statistikpunkter att använda. Hockeyallsvenskan har tex istid. Hockeyettan har en PlayerSummary: stats.swehockey.se/Game/Reports/396280

I den finns induviduella skott på mål samt +-. Varför sitter i sekretariatet i Skyttishallen och räknar på att Sebastian Magnusson skjuter två skott på mål och spelade -2 mot Östersund? De är för att storklubbarna vill räkna på datat, gissar jag iallafall.

Sedan tror jag Mörnbergs koll räcker för att sålla bort otroligt många division 1 spelare. Däremot som jag skrev innan, givetvis är det en konst att kunna förutse vilka som kan ta nästa steg av de man väljer att scouta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
WarEvryPractice:
Rätt intressant att titta på spelare utifrån modellen du beskriver, exv faller en spelare som Joakim Hilding bort då. Nu kanske han varit rena kanonen i OIK, vill man titta på OIK så kan man kolla Victor Öhman. Troligen hade VÖ ansetts som aktuell.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
WarEvryPractice:
Då både hänger jag med och håller med;)
Kommentera