1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482688 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1916410

Sv: Silly Season
J F K: kanske offras kedjan med Anton K/VÖ/OP man skapar en ny med Tim W/Elevenes som fundament med ett gäng(Ovan nämnda +KJ) slåss om 3 platsen i den linan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season
Tarasov:

Spännande värvning!

Funderat på detta med center vs ytterforward. Själv önskade jag en center, men litar på björns omdöme.

Kan det vara så att man som supporter har missbedömt vad vi behöver och att i det nya spelsystemet så är det inte samma traditionella roller vi är vana.

Vi spelar ju en annan typ av hockey och bär inte puck långa sträckor. Alla våra forwards är med i uppbyggnaden från egen zon och det går ganska snabbt med korta pass. Den traditionella spelfördelande centern som går ner och hämtar puck (tänk hur våra anfall förra året med molin såg ut) har vi inte lika stort behov av.

Sedan är vi inte lika statiska i anfallszon och försvarszon utan spelarna byter plats och täcker upp för varandra och tar varandras roller vid behov och beroende på situation. Så viktigare med smarta hårt jobbande spelare än en som är låst till en viss typ av roll och bara kan ta traditionella roller.

Sedan har ju offensiven fungerat och vi kommer till lägen och våra yttrar kan stå för kreativiteten.

Med detta sagt kanske man letar brett och ser till att höja nivån på laget om tillfälle ges, och att det inte är livsviktigt med en klasscenter utan bättre att slå till om man hittar nått som gör laget bättre än att vänta och kanske bli utan.

Den kvalitet man saknar i laget som bra centrar har är ju just spetskompetens vid tekningar, dock har vi ju börjat bättra oss där.

Timrå gick ju dessutom ganska bra förra året utan en riktigklasscenter, utan dom spred ut produktionen och jobbade hårt.
Kommentera

Sv: Silly Season
Tarasov: Jag kan tänja mig att Hagelin flyttas till den kedja du tänker på. Han är också ganska rivig och kanske blir kedjan bara bättre av det.

JJ får då Elvenes och Tim bredvid sig. Det tror jag kan bli väldigt bra på sikt då JJ har fantastiskt mycket spel i sig (fast han förefaller lite långsamt stundtals).

Själv tycker jag att man ska släppa Jakobsson nu. Juniorerna ska känna sig nära truppen och Jakobsson behöver få utrymme att spela anfallshockey och då gärna i en producerande kedja i ett lag som spelar mer på kontring. Han kommer väldigt sällan till sin rätt när vi spelar så mycket i anfallszon som igår, utan han behöver ytor!
Kommentera

Sv: Silly Season
Tarasov: tycker det är bra att vi breddar truppen visst kan det gå ut på någon junior men låt de som är aktuelle varva mellan a-lag o j20 tror det är bra för både spelaren o laget
Kommentera