1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474665 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1920202

Sv: Leksand - Modo
Bad_Brett: Jag tror att vi har för lågt tempo i åkning och passningar i anfallszonen. Det går absolut att peka på att vi är sönderlästa, men om vi får upp farten igen så tror jag inte att det hjälper. Jag menar att även om du läst av Connor McDavid så går det för fort för att effektivt kunna stoppa honom ändå. I PP är vi fler än motståndarna, så även om de har koll på flera av våra avslutslägen så bör vi kunna skapa väsentligt mer om vi bara får upp passningstempot igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksand - Modo
J F K:

Vill se mer än bara passnings tempo i pp. Enligt mig är vi för statiska och vågar inte röra oss och skapa oreda. Nu bollar enström och karla till varandra vid blå men när ingen tar ny position så är det enkelt att täcka skottet oavsett ifall vi skruvar upp passningstempot.

Tycker många lag med bra pp utmärks genom att de vågar transportera puck för att få rörelse. T.ex enström kan backa ut mer till höger för direktskott samtidigt som karla rör sig upp mot blå för att passa till enström eller vara redo för tillbakaspel och direktskott. Vi måste vrida motståndarna eller få de att fundera vem som ska markera vem. Övriga spelare kan också utföra platsbyten och flytta puck för att få oreda. Werner kan ju t.ex åka in mot mål med puck och sedan släppa på den bakom mål eller upp på back för att bryta motståndarnas statiska box exemplen är många men vi måste göra så det blir svårare beslut för försvararna att ta och risken att gå bort sig ökar.

Högt tempo är bra för att ta sig in och etablera sitt pp, men sedan för att skapa bra lägen måste vi addera rörelse också.
Kommentera

Sv: Leksand - Modo
J F K: Det är ju inga hemligheter eller någonting unikt med Modos sätt att spela direkt såsönderlästa är de inte. Förlusterna den senaste tiden har överlag inte varit frukten av speciellt dåligt spel heller utan snarare om små marginaler, målvakter ur form, skadade spelare och något sämre dagar på jobbet kanske (och eventuellt den omtalade nedträningen).
Kommentera