1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480188 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1953369

Sv: Modo - Björklöven
Eftersom jag varit upptagen med annat så har jag inte sett tcklingssituationen mellan Werner och Cruseman förens nu.
Jag förstår ärligt inte vad som skulle vara fel?, Domaren menar att Werner backar in i situationen och kan inte flytta sig och inte tar något ansvar!! , Cruseman tar ju inget mer ansvar för den situation han sätter sig i genom att som puckförare leverera en sidledspassning strax innan han möter Wernblom, det är ju som att be om att bli överkörd, dessutom tittar han ju inte ens upp under någon del av hela sekvensen vilket är ungefär som att be om att bli skadad.

Tacklingen ser inte helt bra ut men Wernblom kommer inte i hög fart, han ändrar ingen åkriktning under hela sekvensen och han håller samma ställning på kroppen och tacklar rakt på, inte från blindside eller från någon vinkel som är svåravläst utan påfallande rakt fram ifrån.

Sen står en lövenspelare i paus och gnäller hur idiotiskt detta är och att vi ska bli kvitt sådana tacklingar i svensk hockey, karln verkar ju uppenbarligen inte begripit att det är huvudtacklingar och den typen av vårdslöst spel som vi ska ta bort, tacklingen är varken mot huvudet eller vårdslös, att Cruseman väljer en sådan ställning som gör att han åker in i Wernblom med huvudet först är inte wernbloms fel utan helt och håller Crusemans själv.

Ska man få bort farliga tacklingar så måste alla ta mer ansvar, man kan inte åka omkring med blicken i isen och huvudet framåt och tycka att man inte är tacklingsbar.

Övrigt är det bra att Cruseman inte blev det minsta skadad och att Wernblom inte får någon avstängning!

Slutet gott allting gott
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven
Gavelo:
Apropå twitter så tycker dr hockey skriver klartsynt, man får helt enkelt göra ett vägval om man nu vill har bort denna typ av situationer.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gavelo: Spot on!
Kommentera