1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481012 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1954892

Sv: Modo - Västerås
Tarasov: Nästan alla GM/tränare har ju varit spelare innan?

Nej det skulle jag inte säga, kontaktnät är viktigt. GM kan ju ändå vara den som tar initiativ, det är nog inte ofta som en GM åker på en match och skriver kontrakt med en spelare som han inte alls visste om. Utan man får ju namn på intressanta spelare och sedan så tittar man på dom, eventuellt att man tittar vilka som är lediga på marknaden och får namn därifrån. Vad Sundlövs kontaktnät givit? Kalle Jellvert till exempel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Västerås
modomille:
Jellvert är en produkt av att Sundlöv jobbat som scout, så det är en av spelarna som sundlöv faktiskt kollat upp själv. Så Jellvert är snarare ett bevis på hur bra det är vara ut och kolla själv.

Om man nu skall ha strategin att agenter ringer upp och tipsar så räcker det att de vet vem som är gm. Det ligger ju i deras intresse att ”tipsa”. Att leta efter intressanta spelare behöver heller inte vara alltför krångligt, vi kan väl gissa att det finns intressant spelare i det div 1 lag som går bra, samt att några av de som ligger i toppen på poängligan kan vara intressanta att kolla upp.

Fast långt ifrån alla har haft en lyckosam karriär, ta vår nuvarande tränare exv som inte haft en toppenkarriär. Men av det dom är riktigt bra hur ser fördelningen ut där, Växjö exv har både tränare/gm utan någon direkt erfarenhet av spel på toppnivå.
Kommentera