1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479859 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1976715

Sv: Apropå ingenting...
Hade gärna sett 1an direkt upp och sen har resten funkat som det gör nu att det är en serie mellan resten av lagen och sen får vinnaren där möta näst sista SHL laget om en SHL plats.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Precis.
1an upp och sedan slutspel för att få kvala mot näst sista lag i SHL.
Men skulle tro att SHL mer eller mindre körde över oss där också.
Vill ni ha direktuppflyttning då blir det max ett lag/säsong.

Sen kommer HA och säger att om det blir 1an så inte de övriga lagen någon chans att tjäna lite extra pengar. Och vips så har vi ett system som verkar en aning slumpartat i stället för baseras på serieresultatet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Så här kommer det se ut för de som undrar.
-Fortsatt 14 lag i SHL. 52 matcher i grundserien. Slutspel med play-in, kvartsfinal, semifinal, final – precis som i dag. ”Play-out” där lag 13-14 i SHL:s grundserie spelar i en serie i bäst av sju matcher. Förloraren degraderas direkt till Hockeyallsvenskan.

– Fortsatt 14 lag i Hockeyallsvenskan. 52 matcher i grundserien. Slutspelet med samma modell som SHL. Vinnaren i finalen är direktkvalificerad för spel i SHL. ”Play-out” där lag 13-14 i Hockeyallsvenskans grundserie spelar i en serie av bäst av sju matcher. Förloraren degraderas direkt till Hockeyettan.

– 36 lag i Hockeyettan. Tre geografiska indelade serier (Norr-, Mitt- och Sydettan) med 12 lag i varje. 22 matcher i grundserien där lag 1-4 går till ”Superettan” och lag 5-12 går till geografiskt indelade fortsättningsserier. ”Superettan” med slutspel spelas med play-in (åttondel), kvartsfinal, semifinal och final. Vinnaren är direktkvalificerad för spel i Hockeyallsvenskan kommande säsong. ”Play-out” för lag 7-8 i de tre fortsättningsserierna i bäst av fem matcher. Förloraren degraderas direkt till serienivån under.
Kommentera