1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480194 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2090469

Sv: Modo - Karlskoga 2020-10-18
Ogie Ogilthorpe:

Håller med att problemet är uppspelen, vi ser glimtar ibland när vi hittar snabba uppspel och får fart med oss och då ser det bra ut och går fort i vändningarna och vi kommer in enkelt i offensivzon.

Men som du säger går det lite för långsamt, vi vänder hem så motståndarna hinner att ställa upp och då blir det svårt.

Vi måste få ändring på detta, snabbare spelvändningar gör att vi kommer möta försvar som inte är organiserade och kan komma till avslut och hitta öppningar för lägen snabbare. Kanske därför offensiven ser så omständning ut, man möter organiserade försvar eftersom det går för långsamt att ställa om och då åker man runt och letar pass och luckor som inte finns och får inte till några skottlägen. Får vi till omställningarna kommer vi enklare hitta öppningar och få till mer skott och kvalificerade målchanser. Uppspelen kommer vara grunden till vår offensiv och detta måste sitta.

Ja Ville är ansvarig tillsammans med Omark och Styf att fixa till vettiga uppspel, får vi till detta kommer det se mycket bättre ut, tycker vi såg detta mot KIK hemma. Försvarsspelet fungerar stundtals bra släpper man in 2 mål på 59:23 (mot BIK igår) så har man gett sig chansen att vinna. Tycker ändå inte BIK fick så många solklara rena lägen även fast man vann skotten, både 1-0 och 2-0 är ju resultatet av en skicklig målskytt i Immo som hittar krysset två gånger.

Angående istiden, kan detta ha att göra med antalet utvisningar, både Hägga och Sylwander är ju inne och dödar utvisningar och då stiger istiden där. Dock förklarar det inte den stora skillnaden så en viss ändring av fördelningen måste till så vi får upp tiden på Svenningsson och våra andra offensiva spelare.
Kommentera