1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474585 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2132027

Sv: Apropå ingenting...
Känns som en oerhörd passivitet och obeslutsamhet. Klart det tar tid att utvärdera effekter, men är det rimligt att förvänta sig att kaptensbytet har så stor effekt på antalet poäng in jämfört med att förstärka laget tidigt? Troligen när de väl får pinnen ur är det troligt poängglappet redan är för stort.

Att utvärdera effekterna över tid är självfallet rationellt och ett klokt agerande. Men det bör också vägas in någon form av konsekvensanalys, vad som är rimligt utfall att förvänta sig av en sådan förändring. För varje tappad poäng och match som spelas så, desto sämre blir definitivt den potentiella effekt nyförvärven kan förväntas ha. Åtminstone om det ska handla om att klättra i tabellen. En viktigt faktor i det med som är lite ambivalent i resonemanget är att de ger eventuella värvningar en kortare tid att anpassa sig, kortare tid för laget att rulla igång och ta poäng. Egentligen är det väl så att värdet kontra effekt nyförvärven kan tänkas ha på laget sjunker för varje match som spelas.

Så då hamnar man tillslut i den situationen Modo ser ut landa vid, att poängglappet för ev. Slutspel kanske blir för stort och osäkert för att helt försvara investering av medel i nyförvärv och de kommer bli nyförvärv för att undvika negativt kval som gäller.

Så i den aspekten tyckte jag info mötet var mer oroväckande i den form hur lite tankar de ens hade kring det och årets säsong. Att rabbla hur lagen byggen såg ut historiskt och forma efter idag låter kanske bra men de känns som man glömt bort att förutsättningarna och hela ”branschen” förändrats avsevärt sen dess. Det är ofta de som är sist på att notera eller vilja anpassa sig efter hur omständigheterna har förändrats som inte hänger med. Det känns som Modo fortfarande står fast vid det förflutna och stoltheten kring det och har gjort nästan sen de började gå söderut för 10-12 år sedan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
atomragnar: Jag tycker att man sedan november för varje match spelat ett allt sämre försvarsspel. Jag tycker att det varit rätt uppenbart under lång tid att med dagens trupp förmår inte ledarna få till ett väl fungerande spelsystem. Personligen tycker jag att det spelsystem man vill implementera är "trasigt" då det defensivt aldrig kommer att fungera bra, men man har ändå fortsatt att nöta det vecka ut och vecka in.

Det känns handlingsförlamat och att de tre inblandade med Glader, Styf och Omark hamnat i en bubbla där man tror att man har rätt och all diskussion gäller hur man ska få ordnig på det. Här saknar jag självinsikten att ta in några fler ögon som kan säga högt att kejsaren verkligen är naken. Då hade vi sluppit så många förlorade poäng och varit i en bättre sits spelmässigt.

Samtidigt ska jag ändå erkänna att Piva har gjort justeringar som får mig att äntligen tro att vi kan vända trenden. Det finns ljuspunkter i det annars rätt kompakta mörkret.
Kommentera