1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

357393 inlägg · 3916 ämnen

Inlägg #2143085

Sv: Apropå ingenting...
Balou: Tar du då i beaktande att både Hästen och Almtuna spelat större delen av säsongen med en hyfsad boost av NHL lån som nu är borta?

Rent teoretiskt så bör båda ovan nämnda lag ha ett sämre poängsnitt nu än för fram 15 omgångar sedan just pga att man tappat dom flesta ledande spelarna, detta förutsatt då att man inte förstärker upp med samma kvalité igen men det är föga troligt eftersom ingen av klubbarna kan stoltsera med en stark ekonomi.
+4
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: nä tog bara snittet exakt, inte räknat på snitt före och efter NHL-lån och dylikt. Utan bara ett snitt för hela säsongen. Jag tror också Almtunas och Hästens snitt är lägre nu än inledningsvis, så min räkning kan vara missvisande.

Modos snitt känns rätt genomgående under hela säsongen, inga stora förlustsviter men inte heller någon vinstsvit.

Vissa säsonger har det krävts upp emot 80 poäng för en 10e plats.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Jag är helt övertygad om att Modo kommer att sluta topp 10. Övriga lag runt omkring i tabellen har en vikande form (Modo har ju en stigande form, iaf om man räknar endast senaste matchen). Jag tror att tränarbytet ger viss effekt och att de nödvändiga poängen trillar in. I ett slutspel så är Modo väldigt svårtippade, men tror ni kan nå semi med lite flyt...
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Sörensen stack väl precis efter att han hjälpt till att förnedra oss med 7-0. Efter det så har de tagit 24p på 22 matcher, vilket ger ett snitt på 1,09. Nu har de visserligen stärkt upp på spelarsidan igen, men det är väldigt jämnt i kampen om plats 10.

Det är väl inte helt otänkbart att något annat lag klappar ihop i mitten, typ Västervik eller TAIF och dras med i dramat också. Men det är nog lite önsketänkande.
+4
Kommentera