1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2157811

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Kanske. Samtidigt... det faktum att vi torskar i princip varenda andraperiod tyder på att vi har svårt att hantera det längre avståndet till båset. Ofta misslyckas vi med att spela ut pucken 2-3 gånger på raken och förlorar nästan alla sargdueller. Mer styrka hade definitivt inte skadat i detta avseende; Få ut pucken snabbare ur egen zon --> kortare byten --> mindre mjölksyra/spelare som stelnar till, överlag bättre flyt i bytena...

Kanske det inte är en den största anledningen, men menar bara att även en liten detalj kan få stora konsekvenser.

Var det inte under Brithén som vi hade obefintlig styrning i spelet men likväl gick till final tack vare fenomenal fysik?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Min analys runt andrapeioderna bygger på att boven är ett spelsystem som är otroligt lätt att få tryck och långa anfall mot. Samt att vi inte klarar stänga ner motståndarna i mittzon och checkade helt huvudlöst så motståndarna lätt kom in i zon igen, och våra forwards fick bränna mycket kraft på att jaga hem. När det då är långt till båset så blir det långa byten och sega ben.

Jag tror inte det hjälpt ifall vi var bäst tränade i ligan med ett sådant idiotiskt spelsystem. Vi hade varit i botten ändå.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jo, men under Brithens första är så var många kvar från Bäckman, så försvarsspelet fungerade utan att man behövde göra så mycket. Dessutom var Pirro då engagerad och styrde upp de mest tokiga sakerna Brithen kom med.

Men, visst var det riktigt bra fart på oss hela tiden.
Kommentera