1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481724 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2157986

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Själv tycker jag att grabbens grabb är ett måste. Det locker fler sponsorer om man har grannens grabb med i laget. Det gör det lättare att snacka med kommunen om sponsring och dessutom får man spelare som brinner för föreningen.
Kanske inte alltid sportsligt optimalt, men det vore hål i huvudet att bli ett gäng legoknektar som Löven.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: jag är helt ok om man har några "extra platser" för grannens grabb eller för juniorer för dessa syften.
Men så som det varit nu har det varit som att man låter de ta en plats utifrån att de just är grannens grabb, och inte för att de platsar.
Visst, säsongen har varit kaos med skador, spelare som slutar mm, men nog har de varit för blåögda ändå.

Juniorer får plats om de är bra nog och man kan ha någon lära i arbete plats åt 1-2 grannens grabb

Men utöver det så ska man i första han försöka värva så bra som plånboken godkänner
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Självklart är grannens grabb ett koncept som vi ska behålla, det ligger ju i vårt DNA att fostra spelare från orten och utveckla dessa.

Men man kan ju styra hur man ska implementera och jobba efter detta koncept, sedan måste det få se olika ut från år till år beroende på vilka roller som finns samt vad som kommer upp från J20. Man kan inte sätta KPI:er kring detta utan det måste visa sig från år till år, däremot ska det vara något vi eftersträvar.

Det främsta målet är ju att bygga ett slagkraftigt och vinnande lag som kan utmana uppåt, det antar jag är hela föreningens högsta och styrande mål, och detta ska inte överskuggas av grannens grabb.

Ett exempel på dålig implementering är ju första året när en övertro på egna juniorer gjorde att vi spelade med 6-7st som ordinarie, med resultatet att vi var äckligt nära att få kvala oss kvar. Samma ser vi lite av i år där man gett LP, Åhström, Lindewall, Strömgren, Nordin, Jacobsson, Wallinder, Styf, Arvidsson chansen, det är inget fel att ge spelarna chansen men vi kan inte ge många/alla speltid samtidigt samt ge dem för stora ledande roller.

Jag kan inte se att grannens grabb konceptet skulle vara så mycket svagare eller att vi går emot detta om vi "bara" hade satsat på t.ex Wallinder, Åhström och Lindewall/Strömgren för speltid i a-laget.

Så jag har gärna kvar detta koncept för det signalerar något och som du säger har det ett värde i diskussioner med kommun sponsorer mfl. Men det får inte gå till överdrift och vi måste våga prioritera bort vissa juniorer om vi inte har rätt roll i laget för dem vid en enskild säsong. Detta kan leda till att vi missar och en spelare några år senare blommar ut i en annan klubb, men det får vi leva med om vi ska ha en balans.

Gör vi detta på ett mer kontrollerat sätt så kommer vi fortfarande vara den klubb som satsar överlägset mest på juniorer och kan motivera "grannens grabb" konceptet för marknadsföring.

Sedan tror jag att vi kommer få ett mer slagkraftigt lag och nå större sportslig framgång samtidigt som juniorerna får en bättre miljö att utvecklas i när de har en trygghet runt sig och seniora spelare som står för stabilitet. De juniorer vi prioriterar kanske kommer utvecklas snabbare på detta sätt.

Som ett exempel, säg att vi vill starta nästa säsong med en yngre spelare i andrakedjan, då ser jag gärna att man väljer en av Strömgren, LP, Åhström då det är denna roll de passar i. Personligen faller då mitt val på Strömgren då han känns som den med störst potential och den som kan explodera och gå fram mest från en säsong till en annan (åhström/LP har ju mer stannat av), dessutom kan man spela honom i J20 för att matcha in honom på ett bra sätt. Övriga måste vi då släppa eller låna ut till t.ex Övik.

Ovan är endast ett exempel, men detta är mer att belysa att vi får inte gå all in i grannens grabb konceptet utan vi måste se till vad som är bäst för vår sportsliga framgång och sedan välja att satsa på vissa juniorer som passar in i lagbygget. Vissa säsonger kan det vara kreativa spelare, andra säsonger är det mer powerforwards som lindewall som passar in i bygget. Poängen är att detta måste få ge sig själv från säsong till säsong och att vi inte kan tvinga fram detta.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Har inga problem med grannens grabb konceptet heller. Men som Widebro sa i cmore-intervjun, så ska kvaliteten finnas där också.

Juniorerna har tagit för stor plats i år på grund av yttre omständigheter som skador och annan frånvaro. Det var aldrig tanken att de skulle spela så mycket som de gjort. Önskar att folk förstod det.

Vi gick in i säsongens första match med:
Corrado - Dalroth
Viklund - Lindgren
Mikkelson - Enström
Wallinder
Styf och Öhman strax utanför.

Sen gick Viklund sönder och Enström behövde opereras nästan direkt vid start av säsongen. Dalroth har missat matcher på grund av att de väntade barn, Mikkelson blev avstängd. Öhman, Lindgren och Wallinder har någon vecka var där de var sjuk också.
Det fortsätter liksom i all evighet.

Forwardsidan är ganska liknande, fast där har vi rakt av tappat spelare.
Kommentera