1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483010 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2158060

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Man har inte låtit dem ta en plats för de är grannens grabb. Man har tvingats ge dem mycket större roller pga skador och avslut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: jo jag skrev att det varit en massa skador mm.
Men likväl anser jag att man varit för blåögda.
Sen är det stor skillnad om styf och wallinder får 2-6min eller 16min.
Men då kanske man skulle tagit in ersättare.

Men i det stora hela kan man väl säga att det var helt fel år att få sådana problem. För iom covid mm så måste man tänka om 3ggr extra med ekonomin mm.
Sen ska man såklart försöka få in lokala förmågor, men inte direkt så att vi är bilbao och enbart kan ha lokala spelare. Men ja vi kanske inte hade så många i truppen när vi började. Men kanske blåögt när skador, avslutade karriärer mm kom.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Det ligger en del i det du säger om årets säsong, vi har inte startat lika naivt som tidigare år t.ex. första året i HA.

Men när spelare lämnar och slutar hur agerar man då? Har man varit för naiv när man tror att juniorer/unga spelare kan ersätta och göra laget stabilt? Har man haft en övertro eller överdriven önskan att följa grannens grabb konceptet?

Effekten blir ju samma, man ställer upp med för många juniorer som får ta för stora roller samtidigt och resultatet blir ett lag som blir svajigt.

Har man gjort detta för att de är grannens grabb och man vill ge dem rejält med chanser? Hade man kunnat värva in seniora spelare tidigare som t.ex Haag, Persson, Harju, Ytterell, Boivin (inte just dessa kanske men liknande spelare) för att få fler seniorer i truppen? Hade det sett annorlunda ut ifall vi ersatt de som slutade och blev långtidsskadade samt våra lån i ett tidigare skede och endast spelat med 1-2 juniorer över tid?

Vi måste ju ändå säga att det är märkligt att man inte lyft in fler spelare tidigt när man ser vad som lämnat och när man vet att man får långtidsskador.

Gagnon
Heppo
Kaut
Lindgren
Olhaver
Hedberg
Häggström
Viklund - Långtidsskada
Dahlroth - Långtidsskada
Corrado - Skadad till och från

Det är ju dessa som Åhström, LP, Strömgren, Nordin, Jacobsson, Lindewall, Wallinder och Styf ska ersätta och då ser det väldigt tunt ut.

Sedan har vi värvat in:
Karla
Harju
Rockwood
Zykov
Haag
Persson
Niderbach
Boivin
Ytterell

Problemet är bara gapet mellan när spelare lämnat och nyförvärv tillkommit har varit på tog för stort och vi tvingats att spela juniorer i för många matcher och till för stort antal.

Här har klubben något att lära inför kommande säsonger.
Kommentera