1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479788 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2232726

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Rytter: Förstår inte vad alla menar med att vi dippar i matchen, har sett den i efterhand nu på morgonen. Läser man här på forumet låter det som att det är fullkomligt kaos i egen zon och att vi blir sjukt nedtryckta gång på gång. Känns ibland som att majoriteten glömmer bort att det är ett lag på andra sidan som vill vinna minst lika mycket, klart som fan att vi kommer spela i försvarszon ett par gånger under en timmas match.

Det jag tycker mig se är följande:
- Vi vänder spelet och kommer relativt enkelt in i offensiv zon med fart
- Vi attackerar kassen på ett helt annat sätt än tidigare säsonger.
- Vi har ett frejdigt anfallsspel där alla skapar yta för varandra och rör på fötterna.
- Vi återvinner puck betydligt högre upp i banan och kan många gånger bibehålla det tryck vi skapat.
- Det är inte samma idiotåkande i egen zon där vi stoppar huvudet under armen och bara jagar för att det "är så man ska göra"
- Håller slottet under kontroll i försvaret. Släpper till få rena och öppna avslut där ifrån
- Vi släpper inte många Odd man rushes emot oss
- Vi har inte dragit på oss speciellt många idiotutvisningar.
- Wallin är svajig.
- Vi saknar Karla i PP

Jag håller med Rutter om svennngson-EJK-Aagard som bästa enhet och att amerikanerna är nog det mest välscoutade vi har haft på ett bra tag.

3 matcher in och jag tycker att laget känns som en mycket bra sammansatt enhet som behöver spetsas till med en bättre målvakt om nu Tex fortsatt ska vara borta. en Niderbach och en Karla. Det andra kommer att komma över tid.

Forza MoDo
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Kristianstad 2021-10-01
Modo-Målet: De allra flesta är ju ändå positiva och glad över vinsten. Men speciellt andra perioden är inte bra. Vi hanterar KIKs press extremt dåligt och tafatt. Men jag vill säga det igen, KIK är vassa framåt. Det har de visat mot BIK och Löven också.

Min största ljuspunkt är ändå att vi kommer ut i tredje, spelar rakare och gör exakt det vi ska. Då sköljer vi över KIK och visar att det är klasskillnad ändå. Visar på starkt ledarskap att vi höjer oss och ändrar på matchbilden även fast vi trots allt leder. Det hade inte hänt ifjol.
Kommentera