1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478580 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2257481

Sv: MoDo - Karlskoga 2021-11-21
Tarasov: bara näsen som har bättre cf% än hasa bland backarna, nej jag tycker inte han är nära att bli bortplockad, men jag tycker diskussionen är oväsentlig innan vi vet vilken typ av back som kommer att plockas in :)

tyvärr tråkigt att djurgården har en ledning som ser saker annorlunda än tränarna, går som det går också, men ledningen tycker väldigt mycket om ingman och det drabbar modo :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Karlskoga 2021-11-21
BobbyG: De som tittar på Corsi som någon form av sanning har inte läst matematisk statistik. Det blir liksom löjligt att hävda att Hasa är en bättre back än David Bernhardt.

Utan att gå in i detalj, kan jag lista en rad saker som gör att Corsi på spelarnivå säger ungefär lika mycket som horoskop:

- Spelare som Dahlroth, som spelar mycket boxplay, kommer drabbas enormt negativt av alla avslut som kommer i efterdyningarna. På samma sätt kommer spelare som Sveningsson, som spelar mycket powerplay kontra boxplay, gynnas kraftigt.

- Spelare med mer offensivt tänk håller mycket mer i puck och kommer oftare till avslut än de som slår sarg ut. Problemet är bara att när Hasa går bort sig i offensiv zon efter ett byte med 5 avslut på täckande spelare, så får motståndarna 1 avslut -> 1 mål. Hasa = +4.

Som bevis över hur idiotiskt CF% är som generellt mätvärde kan vi ju ta Niklas Folin, som är bland de sämsta i laget. Vilket bara bevisar min poäng att värdet är extremt kopplat till när du får istid, vilka du matchas mot, om du sätts in vid defensiva tekningar etc. För personer med mycket erfarenhet och kunskap, finns det säkert information att läsa ut här, men att enbart posta CF% och skandera "Han är underskattad för han har bra Corsi!" är något enbart en pappskalle skulle göra.
Kommentera