1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480421 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2284180

Sv: Modo - Karlskoga 20220202
Modigs SHL-klausul kan ha dragits tillbaka när ligan bestämde att inga lag får skriva in sådana i kontraktet. Drömmen om SHL fanns kvar och när den dök upp, tog Modigs ett samtal med Gradin om vad som var överenskommet innan den nya bestämmelsen om SHL-klausuler.
Kan hända att MoDo släpper honom för att man var överens om att släppa honom om ett SHL-lag vill ha honom. MoDo och Gradin håller vad som har lovats oavsett vad Hockeyallsvenskan säger. MoDo släpper honom för att det fanns en SHL-klausul från början.

Edit Gentlemen´s agreement var det jag ville få fram.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskoga 20220202
S-vikaren: Fattar ändå inte varför de i så fall inte bara kan säga just det du skriver att det fanns en muntlig överenskommelse sedan tidigare i stället för att prata om en klausul som allsvenskans sportchef förnekar. Känns som man inte är öppen mot fansen om vad som hänt. Förra årets spelare med NHL-kontrakt var ju Glader öppen med att de kunde dra men att det var ju bra om de var med så länge som möjligt och hade vi tur ända till säsongsslut (nu blev det inte så). Samma öppenhet hade vi kunnat ha här och sagt att utan möjlighet för honom att säljas till SHL under säsongen så går han till t ex Västervik eller annat lag som lovar honom att säljas om SHL kallar. Sedan är det säkert många som tyckt att vi under sådana omständigheter inte alls skulle tagit in honom i laget för att det stör laget i ett känsligt läge, att vi inte ska jämföra oss med Västerviks spelarförsäljningar mitt under säsong och att man inte kan jämföra med de som står under NHL-avtal och det respekterar jag.
Kommentera