1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480946 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2317931

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag har kollat igenom straffsituationen nu några gånger och jag tycker inte att straffen är felaktig.

KIK-spelaren kommer bakifrån och ger en rejäl slashing över Woods klubba utan att ha en chans att nå pucken. Det är denna slashing som gör att Woods klubba fastnar. Någon svamlade om att de "trasslade in sig i varandra", men nej, Woods var tydligt förbi tills slashingen kom.

"Spelaren i besittning eller kontroll av pucken (eller av huvuddomaren
bedömd i bäst position att etablera besittning och kontroll av pucken) ska ha
blivit berövad en rimlig målchans"

Denna paragraf säger tydligt att Woods inte behövde ha kontroll över pucken när slashingen inträffade, så länge huvuddomaren gjorde bedömningen att han hade haft bäst chans att få den under kontroll (vilket han hade fått om det inte varit för slashingen).

Korrekt domslut med andra ord.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Har ej sett reprisen men varför den kändes billig var ju för att Woods jobbade någon sorts enhandsfattning från blå och hade ingenting att sätta emot när det uppstod en kampsituation utan blev ett ganska enkelt byte för kik-spelaren.

Känslan var att kik-spelaren bara gick in med kroppen och låste Woods (det du kallar för slashing) på ett sätt som gjorde det omöjligt för Woods att få fram klubban eftersom han själv lyckats trassla in klubban bakom ryggen.

Såg inte ut som att Woods hade någon vidare kontroll över situationen alls faktiskt, därför extra imponerande att han ens lyckades skapa det där läget. Hade dock gärna sett rörligt på det igen, inte intresserad av några stillbilder.

Men jag är väl inte jätteförvånad att man är rörande överens om att den är korrekt dömd här på forumet, trots att många domslut var tvivelaktiga och nivån var sådär igår.

Straffen däremot, solklar! ;-)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Tror inte Västerås har en chans utan JG i målet. Släpper in alldeles för många billigare mål. Inga tavlor, men mål man kanske borde tagit.
Kommentera