1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474667 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2325612

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
www.vk.se/2022-04-05/vi-klassar-det-som-en-trea

Någon som kan lösa artikeln och sedan sammanfatta ❤️🤍💚
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Dansken 29:


Rivaliteten mellan Björklöven och Modo har ökat de senaste åren. Svenska ishockeyförbundet rankar matchen som en så kallad högriskmatch ur ett säkerhetsperspektiv.

Markus Isacson
[email protected]
Annons
Bildannons
Det är dukat för en riktigt hockeyfest när Björklöven och Modo drabbar samman i allt mellan fyra och sju matcher beroende på det resultatmässiga utfallet. På senare år har rivaliteten mellan lagen ökat i takt med att lagen spelar i samma serie – och svenska ishockeyförbundet kommer att ranka matchen som en så kallad högriskmatch, det vill säga en trea på en skala mellan ett och tre.

– Alla matcher kommer att vara treor, säger Camilla Bernving, Säkerhetssamordnare på Svenska ishockeyförbundet och fortsätter:

– Vi har haft så hela säsongen och det bygger på lite historik och att det är derbykaraktär.

Bland annat innebär graderingen av matchen som en högriskmatch utökad visitation samt utökad bemanning runt arrangemanget.

Det har under de senaste säsongerna förekommit en del stök i samband med matcherna och Sporten berättade i förra veckan om någon som förefaller vara Modo-supportrar som stulit en banderoll från Björklövens fans.

– Vi känner till det där, men vi tittar mer på helheten, säger Bernving som konstaterar att just den händelsen inte ligger till grund för bedöma matchen som en så kallad högriskmatch.

Modo hockeys vd Johan Widebro konstaterade i förra veckan att klubben ville utreda vad som hänt innan man kunde uttala sig om händelsen. Någon större klarhet har dock inte klubben lyckats få.

Annons

– Det är svårt när det sker utanför vårt arrangemang, säger Widebro.


Johan Widebro, vd i Modo. Arkiv.
Han konstaterar vidare att klubbens hållning är att supportrarna ska hålla sig till de regler som finns i samband med hockeymatcher.

– Samtidigt vill vi att supportrarna ska få leva ut sitt supporterskap. Det som händer civilt är svårt för oss att ha någon åsikt om. Jag hoppas att såväl Green Devils som de våra ska få en härlig upplevelse, säger Widebro om de kommande matcherna
Kommentera