1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481463 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2328632

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Windom Earle: Det har ingenting med framgångarna att göra. Philly har inte vunnit Stanley sedan 1975, men likväl har de varit ett lag som har väckt känslor under hela mitt liv. De senaste åren har Tampa var fenomenala, men jag tvivlar på att det är speciellt många som har Tampa som hatlag.

Det hela är betydligt mer komplext än att man ogillar de lag som man förlorar mot. Det handlar om osympatiska ledare, spelare och fans. Det handlar om att man upplever att domarna ger fördelar åt ett lag. Det kan var en sådan liten detalj som att TV-sporten tenderar att favorisera ett visst lag i sina inslag.

HV 71 väcker inga sådana känslor och har aldrig gjort. Jag hade svårt för Mårts och Petrasek, och hade svårt för Torps knätacklingar. Men det är länge sedan nu och småpotatis jämfört med de känslor lag som Färjestad eller Djurgården lyckas väcka.

Varje gång jag hör Djurgårdens bjällerklang-jingel, osäkrar jag min revolver. HV 71 kör väl Chelsea Dagger, som alla andra lag gjorde för 10 år sedan när den blev poppis i Chicago. Den låten är dessutom så pass catchy att det snarast blir plåster på såren att få höra den när man släpper in mål. Fan, till och med Vita Hästens speaker väcker mer känslor hos mig än HV 71.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Bad_Brett: Märker f ö att du inte kan hejda dig i att berätta hur lite HV71 berör dig. Jag ser det som att du har satt ner foten och fortsätter diskutera med andra. Jag gillar inte heller Chelsea Dagger eller plastklappor, men väljer inte favoritlag utifrån de kriterierna. Du verkar vara inne på att väcka känslor är samma sak som att provocera (Hatlag). Såhär ser jag på det. Jag är bosatt i Värmland och håller på HV71. De som väcker känslor för mig är naturligtvis mest FBK och Frölunda, framförallt har det varit skönt när HV71 har kunna stå upp mot det FBK som spelar snabbt, bestämt och med öronbedövande fans. Visst är det enögt även i Karlstad, liksom Jönköping och alla orter. Men FBK-fansen är övervägande trevliga, liksom i Örebro, Göteborg, Leksand och Timrå där jag också har varit på besök. Ett lag har stått ut när jag har varit på plats i Jönköping och det är Skellefteå, som alltid har uppträtt modigt och utan respekt även innan de blev dominanta. De väcker känslor av respekt hos mig.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Bad_Brett: m fl. vilket gensvar det blev på mitt inlägg och stort behov hos flera att uttrycka just hur ljumna deras egna personliga känslor för HV71 är. Jag har varit i Swedbank arena (står det fortfarande Heart of hockey trots flera år i HA?) och blivit mer och otrevligare förolämpad av hemmafansen än i någon annan arena i landet trots att HV71 inte berör modofansen. Trots detta försökte jag hålla en god ton och har sett detta som en trevligt forum, vilket det på de flesta håll verkar vara. Men lycka till mot Löven så får vi se om HV kan beröra er lite mer efter det. En del verkar dock vara inne på att det är hårt och brutalt spel som berör. Jag hoppas att de kan beröra med snabbt och skickligt spel.
Kommentera