1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

411960 inlägg · 4011 ämnen

Inlägg #2375768

Sv: J F Ks allsvenska tips
Tarasov:
Djurgårdens IF
AIK
IF Björklöven
Modo Hockey
Södertälje SK
Västerås IK
BIK Karlskoga
Mora IK
Kristianstads IK
Västerviks IK
HC Vita Hästen
Tingsryd AIF
Almtuna IS
Östersund IK
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: J F Ks allsvenska tips
Svårt att tippa i år, känns som det är betydligt jämnare mellan 8-9 lag där toppen och mitten smälter ihop. Det är inte samma klara uppdelning mellan topp,mitten och botten som förra året. Tycker snarare att det är 9 lag som är hyfsat starka där det inte skiljer mil i mellan det sämsta och det bästa. Sedan ett glapp med fem lag som känns lite svagare. Topp 9 tror jag att jag sätter bra likt alla andra, men inbördes ordningen är svår, samma med botten 5.

Här är iallafall min tippning och det svåra är att hitta flopparna och flipparna. Brukar ju alltid vara 1-2 lag som floppar sett till förväntningar (förra året Mora och Södertälje) och några lag som överraskar positivt t.ex Kristianstad.

Här kommer iallafall mitt tips. MoDo tippas med hjärtat. Karlin har sagt att vi ska bli bättre år för år, så de måste sluta 1:a om de ska bli bättre, och jag litar 100% på Karlin.

Kristianstad tappar mot förr året, svårt andra år och motståndarna kommer inte bli lika överraskade som förra året. Tror nykomlingen Östersund skräller lite och undviker kval (lite tippat med hjärtat). BIK missar topp 4 och får ett mellanår, det kan inte hålla att tappa ledande spelare år efter år, någon gång kommer ett bakslag och mellanår och det är i år.

Västerås och Södertälje smyger förbi BIK, tror också att de är starkare lag än AIK och Mora. Men det känns sjukt att ha AIK och Mora på plats 7 och 8. Ett normalt år borde det vara topp 6 lag.

Ville ha DIF etta, men ska man placera sig bra i tippningen måste man ut från mängden, de blir trea då de inte känns lika breda som HV och dessutom har de derbyn mot AIK och Södertälje där de sämre lagen nog gärna vill slå storebror.

En sak kan jag garantera och det är att jag inte kommer nå samma låga poäng som förra året så jag får lämna vidare pokalen till någon lycklig =)

Modo Hockey
IF Björklöven
Djurgårdens IF
Södertälje SK
Västerås IK
BIK Karlskoga
AIK
Mora IK
Kristianstads IK
Västerviks IK
Tingsryd AIF
Östersund IK
HC Vita Hästen
Almtuna IS
+1
Kommentera

Sv: J F Ks allsvenska tips
Vikingen:
Tycker topp-8 var svårttippat
Kommentera