1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474672 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2376273

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Ja Sam kan man förstå att han ger SHL en chans, han var trots allt helt dominant i HA. Spelare som Theo och Strömgren kan ha sabbat mycket av sina karriärer eller i alla fall fördröjt den en bit pga. konstiga val.

Sam är nog knappast nöjd att lira i fjärde med Davidsson och Lindbäck. Kom tillbaka och led en kedja hos oss istället.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Fast Sam var inte "helt" dominant. Han slutade på 16:e plats i poängligan, 4:e plats i MoDos interna poängliga. I slutspelet slutade han delad 7:a i MoDos interna poängliga med 6 poäng - Lika många som Tanner MacMaster och en mer än OP, Ingman och Jelisejevs.

Nu är ju inte poäng allt, men med tanke på att han var ytterst medioker i egen zon, inte kunde nyttjas i boxplay, såg stundtals loj ut och egentligen bara passade riktigt bra ihop med Woods, har jag lite svårt att förstå alla superlativ. Jag minns att han gjorde någon match mot Björklöven som var helt fantastisk och blev skadad strax därefter efter Lindgrens fula överfall, och jag gissar att det är det minnet supportrarna har tagit med sig. Det, i kombination med att var en sann profil med sina bläckfiskarmar och småfula spelstil.

Likväl är jag glad att HV 71 plockade Sam och inte EJK, en tvåvägscenter gjorde nästan dubbelt så många poäng i slutspelet.

Sam är en riktigt bra spelare på allsvensk nivå, men för att vara förstacenter i ett lag som aspirerar för att gå upp, förväntar jag mig antingen bättre poängproduktion eller att man kan ta ett större ansvar över hela banan. 6 poäng och -2 på 11 matcher i ett slutspel där 6 av matcherna var mot Kristianstad är, hur man än vrider och vänder på det, inte överdrivet imponerande.
Kommentera