1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2410227

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Om Berglund? Ja defensiven har väl aldrig varit hans adelsmärka. Men han borde väl ha utvecklats kan man tycka?

Vet dock inte om det är den spelartypen vi behöver just nu.

Lyssnade på ÖA´s MoDo-podd häromdagen, från innan VIK-matchen. Och jag satte kaffet i vrångstrupen när Pelle H sa att MoDo´s boxplay numera var ganska bra.
Men jag kände mig tvungen att kolla för säkerhets skull. Vi är bäst i ligan i PP, men tyvärr fortfarande dyngsist i BP. Vilket är otroligt oroande, vi kan inte gå in i ett slutspel såhär usla i BP.

Statistiken säger ju att vi har väldigt många bra offensiva spelare, men är i stor saknad av defensivt skickliga spelare.

Så hade jag varit sportchef/tränare, hade jag försökt förstärka defensiven. Målvakt, backar, centrar, forwards spelar inte så stor roll, bara dom är defensivt skickliga.

Jag vet att det inte är så sexigt, och att vi är många härinne som vill se en riktig sniper. Men rent statistiskt är det inte en sniper vi behöver, utan defensivt skickliga spelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Confusius: Vårt boxplay är bra mycket bättre nu än tidigare. Det var främst vår usla inledning i boxplay som fortfarande drar ned statistiken, även om den kan bli bättre. Sedan 1:a oktober har vi ett boxplay på 78% och har spelat upp oss till 7:a i ligan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Confusius: Vet inte, men det känns som att är det nog något vi verkligen skulle ha nytta av inför våren så är det fler spelare med stort MoDohjärta.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Confusius: Vi ligger på en fjärde plats med 85,19% i BP om du kollar de senaste 10 matcherna.

De första 3-4 katastrofdåliga matcherna (i avseende av BP) kommer nog sabba statistiken genom hela säsongen, men det är verkligen ingen fara där.

Sen är det ett par matcher där det är öppna spjäll som mot DIF men i överlag så släpper vi till väldigt få chanser, sett till den underliggande statistiken.
Kommentera