1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

421997 inlägg · 4023 ämnen

Inlägg #2459050

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:

Ja min poäng var inte att han är värdelös som sportchef, mer bara visa på att PK är inte en mästare och ett geni som hittar billiga och okända spelare och förvandlar alla dessa till stjärnor.

Han går "besse" lika ofta som andra. Dock kan jag tycka att det är lite sämre när en sportchef i en storklubb går bet jämfört med en sportchef i västervik eller tingsryd eftersom de har betydligt mindre utbud av spelare, de kan inte konkurrera om de mest namnkunniga och de med finast CV. Så man borde ha högre krav på Gradin och PK jämfört med SC i Östersund, Almtuna och Tingsryd t.ex.

En sak till som pekar på att spelare inte direkt utvecklas i löven och blir bättre är ju hur få de skickat vidare till SHL trots att de missat att gå upp. Det var väl första året under Fagervall de tappade ett par till SHL, nu på senare år har ju spelarna gått till sämre/likvärdiga ligor ofta.

Visst han lyckas få lag som ligger i toppen, men jag skulle säga att det är pga att han hittar rätt spetsar och individuell skicklighet t.ex Schileky och Pooley. Jag tycker inte löven som lagbygge eller lag har imponerat, där känns t.ex SSK, Mora och vi som mer ett resultat av en spelide man kör stenhårt på och en sportchef som kollar på roller som behövs och letar spelare utifrån det.

Tycker lagen jag nämner har en tydligare spelide och tydligare roller för spelarna. Löven känns mer som ett rock and roll gäng, när det blir lite ostrukturerade matcher och svänger fram och tillbaka är de bäst i ligan pga skickligheten genom hela laget. När det blir tätt och låst spel och mycket stopp i mittzon så får löven det betydligt svårare då de inte har samma grundspel och tålamod som t.ex SSK, Mora, Modo kan uppvisa. Dock så har kanske löven den absolut högsta nivån av alla lag i serien, men de lyckas inte plocka fram detta tillräckligt ofta, speciellt inte mot sämre lag.
+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: kentää köper det dyraste pappa ger till respektive roll. Kalle anka hade klarat samma sak.
Utan Danielsson hade kentää fortsatt valla renar på helgen i asplöven.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Fast frågan är väl om det inte också är beroende på att Kenttä misslyckats med att hitta de bästa tränarna. Varken Wallsson eller Stråhle är några jag skulle vilja ha.

Men, du har absolut en poäng i att väldigt få spelare plockas uppåt i systemet på senare år. Vi har blivit brandskattade flera gånger, men där har Löven fått behålla sina i större utsträckning då de inte varit lika intressanta för SHL.
+1
Kommentera