1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480747 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2483505

Sv: Kristianstads IK - MoDo Hockey 2023-03-01
Robin Ztorken L:

Tycker inte han bränt så många lägen (dvs soklara målchanser) utan snarare att han tar (många) dåliga avslut, ofta i skottäck eller att det tar på någon klubba istället för att söka en medspelare som har bättre läge.

Det är svårt att skjuta igenom motståndaren, sällan man ser våra målgörare ta liknande avslut som Södergran gör.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kristianstads IK - MoDo Hockey 2023-03-01
Trilske:

En annan sak är att han är lite enkelspårig. Han är nog en av de bästa på att driva upp pucken och med kraft gå igenom motståndare. Sedan är han orädd att ta sig in på mål och rätt duktig på att skydda puck. Väldigt fina egenskaper.

Men hans kedja och lagkamrater får ganska dålig utdelning av detta. Känns som Södergran har rätt dåligt spelsinne och passningsspel och kör på samma spår hela tiden, han bryter igenom och går på mål och får till ett misslyckat avslut i svår vinkel. Det ser snyggt ut men är inte så effektivt.

Han själv och laget skulle få ut mer produktion ifall han ibland försökte något annat, bromsa in, vänta in lagkamrater spela give and go med en back för att skapa yta, försöka hitta pass till någon annan i bättre läge. Men känns inte som han har dessa egenskaper, passningsspelet och kreativiteten är på minussidan.

Just nu är det mest att åka i full fart och med kraft bryta igenom efter sargen och sedan fortsätta åka i full fart tills han tappar pucken eller bryter in och får till ett svårt avslut.

Jag skulle så gärna vilja att det lossnade med målskyttet för Södergran då han är en spelartyp man gillar och som powerforward har han potential. Sedan kanske han skulle behöva en bättre center som kan leverera pucken till honom högre upp i banan när han har fart, just nu så är det ju han som driver upp den själv i fart. Tänk att få se honom få puckarna på blå och få chansen att komma 1 mot 1 eller skapa 2 mot 1.
Kommentera