1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482569 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2612956

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 23-12-09 Borta
två saker jag reagerade på igår som jag tycker färjestad gör jättebra och som modo har problem med, har inga siffror på det så det kanske inte stämmer alls :)

nummer ett, tycker färjestad är bra på långa passningen tvärs över offensiv zon med direktskott som avslut, tvingar både försvarare och målvakt till snabb förflyttning. tycker modo har problem att antingen få igenom den passningen eller om passningen går igenom så kommer det inget direktskott

nummer två, när färjestad har puck i zon så letar man hela tiden efter spelare högt upp i skottsektorn som kan gå in och ta ett avslut och hittar den ofta, skillnad mot modo som snurrar runt i hörnen och jobbar därifrån och ibland känns det som letar den perfekta passningen, det kändes helt enkelt som att färjestad jobbar till sig bättre chanser i sitt arbetssätt än modo

tyckte färjestad också fick igenom skotten mer medan modo har en tendens att fastna på försvarande spelare när skotten tas utifrån, men det är givetvis stor skillnad på kvalite hos spelarna också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 23-12-09 Borta
BobbyG:
Tycker att vi är blir lite stressade av det första målet, och sen känns det som att vi är lite sena hela matchen. Då uppstår det tid för FBK att slå det där passningarna.

Det jag tycker vi kan ta med efter den matchen är att vi inte lägger oss ner och dör.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 23-12-09 Borta
BobbyG: Bra analys.
Modo gör egentligen ingen dålig match i 60 minuter, vi gör några mindre bra beslut och sorteringar vid några tillfällen och det är då Färjestad gör majoriteten av sina mål.
Man kan inte ta något ifrån Fbk men 5-1 speglar inte matchbilden för 5 öre.

Men ja den stora skillnaden var enligt mig tuffheten och passningsspelet, Färjestad som visserligen spelade över gränsen många gånger ändå kändes tunga och höll bra koll på oss när vi försökte anfalla och när vi kom ner i deras zon, det blev lite som vanligt mycket spel i rundlarna utan att mynna ut i något riktigt farligt.

Sen var deras passningsspel lika kliniskt som deras avslut, där tycker jag den stora skillnaden låg, deras tajming och passningsspel var lysande och där hängde vi inte alls med.

Men överlag tycker jag många gör bra prestationer och några gör mindre bra.
Berg, Rubins, Josh, Ranta, Sam gör gedigna insatser, Woods, Rundbland, Ruohoma, Berna gör en mindre bra insats.

Sist är jag extremt tveksam till Hutsko, är det vad vi behöver nu undrar jag, är inte Ejk eller Jacobsson lika bra?!
Kommentera