1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481507 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2619124

Sv: MoDo Hockey - Leksand IF 23-12-26 Borta
Gavelo: "situationer som tacklingar sker ofta utanför ”spelet” "

Njae, nu är du väl ändå ute och cyklar... Då det vad jag vet fortfarande bara är puckföraren som är tacklingsbar så hoppas jag verkligen inte att Modospelare far omkring och tacklas utanför spelet. För över tio år sedan sa man att spelaren som haft pucken var tacklingsbar fram till att nästa spelare fått pucken men det är som sagt länge sedan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Leksand IF 23-12-26 Borta
Sawchuk: Men nä Modo tacklade ganska lite och spelades inte med någon fysik som Karlin ansåg efter matchen och det var väl därför hela den här diskussionen med OP kom upp.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Leksand IF 23-12-26 Borta
Sawchuk: Nej jag är inte ute och cyklar.
Om en spelare precis varit puckbärare så är man fortfarande tacklingsbar, dock är det ju en bedömning som görs i varje enskild situation och open ice värmare är i regel känsligare om spelaren inte har pucken, det beror på nivån av respekten i hur man tacklar samt hur spelaren inte anses puckbärare längre, man riskerar interference om man är för sent ute men att fullfölja tacklingar vid sarg fast pucken precis spelats därifrån är mer en regel än undantag i varje match från alla lag.

I mitt exempel du refererade till är alltså som jag skrev forecheck där spelare kanske spelat rundeln ut men får en kyss i nästa skede fast pucken är påvög eller redan ute ur situationen eller till och med zonen, dessa tacklingar syns sällan på tv eftersom kameran då följer pucken ur zonen när tacklingar sker på spelare efter sargerna som precis varit puckbärare
Kommentera