1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480562 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2620921

Sv: MoDo Hockey - HV71 23-12-28 Hemma
Pinaceae:

Har skummat igenom dessa frikyrkoinlägg och skulle bara vilja nyansera resonemanget något.

Man kan tycka att frikyrkor är något negativt, och så kanske det är idag. Jag själv är inte kyrklig, men heller inte ateist. Det är ganska få som verkligen är.

Men frikyrkorna har haft en mycket stor roll i svensk demokrati och är faktiskt en av anledningarna att du fritt kan skriva dina ord här på Hockeysnack. När den allmänna och lika rösträtten för män och kvinnor tillämpades för första gången i val till Sveriges riksdag 1919 och 1921 hade det redan varit praxis i frikyrkorna under i 60 år.

Yttrandefrihet, pressfrihet och religionsfrihet är en del av samma frihet som är skyddade i de mänskliga rättigheterna och gäller alla människor oavsett kön, ålder och etnicitet. Utan dem har varken du, jag eller någon annan person någon frihet över huvud taget.

Jag kan tycka att dina argument är lite okunniga.

Så innan du hånar Ö-vik, MoDo eller någon annan med frikyrkor så kan det vara bra för dig att veta att utan dem kanske du inte fått skriva just detta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - HV71 23-12-28 Hemma
FRANS-MICHAEL:
"Så innan du hånar Ö-vik, MoDo eller någon annan med frikyrkor så kan det vara bra för dig att veta att utan dem kanske du inte fått skriva just detta.
"

Jag har inte hånat frikyrkor någonstans. Jag påtalade ironin i att en annan användare hånade Jönköping.
Kommentera