1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483061 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2637482

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-01-25 Borta
BobbyG: Vi är ett individuellt misstag från att förmodligen ta poäng mot Timrå. Lassi är riktigt bra. Timrå och de andra topp-6 lagen håller dock tydligt en nivå högre än oss i många avseenden.

Tycker inte våra prestationer nödvändigtvis är sämre än Rögle, Malmö, HV71, Oskarshamn den sista tiden. Inte Örebro heller egentligen. De har haft något bättre utdelning poängmässigt och trots det så sitter vi fortfarande på säker mark även om gapet minskat. Malmö och Rögle dock med en fler spelad match.

Vi har fortfarande plus-statistik och generellt spelat bra mot just bottenkonkurrenterna.

Vi har varit i liknande situation tidigare på säsongen där vi varit fyra poäng från kvalstrecket och lyckats reda ut det. En tight grupp som lyckats tillsammans tidigare.

Tydligt att vi varit i en svacka ett bra tag men formmässigt tycker jag vi är på uppgång sen några matcher tillbaka även om poängen uteblir. Återstår väl att se om det är tillräckligt men en svacka håller sällan för evigt.

Tufft läge, men ser man verkligen INGENTING som talar för att vi undviker kval så vet jag inte riktigt vad man ska säga. Jobbig verklighet att hantera.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-01-25 Borta
KB65: åh, hade ett sånt långt inlägg och så tryckte jag på fel knapp. allting borta.

kort summering: en tid av säsongen där prestationer inte spelar roll, poäng gör det. ser inte hur modo helt plötsligt ska börja göra tillräckligt med mål, något dom haft problem med hela säsongen, och samtidigt släppa in mindre mål. ser två andra dåliga lag som konkurrerar, ett med högre höjd än modo och ett som börjar bli friskt.

har jättegärna fel och tar emot hån i flera år efter det i så fall men för mig pekar allt på att modo får kvala.

skulle vilja luta mig mot att det är mycket hemmamatcher kvar men motståndet hemma är tufft (frölunda, färjestad, skellefteå, växjö, timrå, luleå är 6 av 9, övriga tre är två mot malmö och en mot oskarshamn) och modo rätt svaga hemma tyvärr
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-01-25 Borta
KB65:
Det är tufft som nykomling det vet alla. Det första jag påminner mig om är att det är i det här läget jag vill att MoDo är även om det är tufft.

Vad som talar för att vi klarar oss? Jag tycker vi har fått lite bättre ordning på försvarsspelet, sen tycker jag fortfarande att vi har kvar offensiven. Det viktiga är att vi behåller tålamodet. Undrar förresten om Jesper O är petad eller skadad. 12 min senaste matchen han lirade och inte med i senaste. Spelar han inte imorrn räknar jag med att han ansluter nästa vecka.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-01-25 Borta
KB65: Kan inte nån med energi visa på vår poängskörd mot bottenkonkurrenterna? Tycker vi har många spelare som blir avklädda mot bra motstånd, men är 'kungar' när tempot o motståndet är sämre.

Hade gärna tagit detta tabell-läge innan serien startade
Kommentera