1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481001 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2674772

Sv: Apropå ingenting...
DrCox: Det som nästan är mer beklämmande med detta är att igen INGEN spelare i hela Luleås spelartrupp är från orten, inte ens kommunen, INTE ENS grannkommunen!!
Närmaste spelare kommer från Storuman 25 mil från Luleå!
Dags kanske att ligan sätter sig och funderar på varför alla andra lag har X antal egna spelare medans 1 lag köper in sina spelare samtidigt som dom gör minusresultat i föreningen men vinner SM guld varje år.

Utvecklande för sporten?!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: vet ni om det finns någon förteckning/karta på vart alla svenska spelare i SHL kommer ifrån?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Finns många delar som är problematiskt med det där. Dock svårt att formulera och utrycka sig på ett bra sätt utan att verka liten och avundsjuk. För de skördar trots allt stora framgångar år efter år och har skapat en jäkligt bra miljö för spelarna där uppe.

Smakar för det första lite illa att från första början köpa sig in i systemet genom Munksund - går att jämföra med Frölunda som visserligen dammsög upp alla relevanta spelare men som alltjämt är startad som en del av föreningen från grunden och har gått genom systemet.

Går att argumentera för att Luleå/MSSK har höjt nivån på ligan över åren och gått i bräschen för bättre villkor och förutsättningar för damerna men modellen med att ställa upp med finska landslaget och vinna exakt varje år känns lite sådär.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Du har helt rätt Luleå utvecklar inte damhockeyn alls med noll egna produkter samt att man värvar sönder dom andra lagen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: tragiskt. Rätt många från Övik i MoDos lag iaf
Kommentera