1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484898 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2703673

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Gissar på att han blir femteback i Brynäs med en roll som skytt i powerplay. Vem blir er femteback, Norén, Rundblad? Är det verkligen säkert att de är bättre än en sån här kille?

Det här med att vara sist ut på marknaden är intressant. Det finns uppenbarligen massa spelare som man inte har haft möjlighet att konkurrera med på grund av det, men nu sitter Brynäs av allt att döma och budar på ungefär samma centrar som Växjö och Luleå. Fattar att det är svårt att vinna de budgivningarna, men det handlar ju i så fall inte om att man var sist ut på marknaden.

Den som jag verkligen hade velat ha i laget är Brandsegg-Nygård och kanske Alba/Yetman, men sannolikheten att Brandsegget hade valt Brynäs är ju ändå otroligt liten. Men Brynäs har ju tur att Silfverberg, Lindblom och Djoos flyttar hem samtidigt, hade knappast lyckats värva spelare av den kalibern annars.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Du fattar väl att det blir lite larvigt när du håller på såhär och ljuger för dig själv? Jag ska vara objektiv och säga lite om ert lagbygge. Ta det inte personligt för jag har sågat många i mitt eget lag också, vilket flera härinne kan bekräfta.

Du säger alltså att tredje poängsstarkaste back i hela Liiga bara tar plats som femteback i ert lag? Det måste betyda att hans offensiva förmågor fullständigt suddas ut av hans bristfälliga defensiva spel. Att spelare som Kinnvall, Bertilsson skulle sättas högre upp än en sån spelare?

Ni har värvat en målvakt med Olle Eriksson Ek siffror. Ni har värvat en utpräglad offensiv spelare som ska spela i världens mest defensiva hockeyliga. Ni tänker också värva Djoos som alltså inte ens mäktar med plusstatistik i NLs tredje bästa lag?

Greg Scott är för gammal och har gjort sitt. Han producerade alltså 19p på 35 matcher i HA och stannar inte Greg stannar inte Benn. Silfverberg och Lindblom klart intressanta, men båda var inga stjärnor direkt i sina lag på andra sidan atlanten. Silfverberg klart på nedgång, men Lindblom kanske har någon till växel att ge.

Kopacka och Indrasis ska gå från hawaiihockeyn där deras utpräglade offensiva spelstil frodas, till världens mest defensiva liga. Indrasis med sämst statistik i sitt lag i tyska ligan ska helt plötsligt blir en duglig SHL-spelare? Svårt att tro. Jag tror att han är slut. Kopacka kanske har lite att ge, men även han är för offensiv.

Stommen med Bertilsson, Rödin och Larsson är två år äldre och sämre. Spelade ut er ur SHL och ska nu efter ett år i HA hävda sig bättre i SHL. Det tror jag tyvärr inte.

Vad är det som rättfärdigar den här hybrisen och som ska göra att ni vinner SM-guld?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Så han ska spela med Lindstein i tredje backpar? Känns svajigt. Eller ska Lindstein inte få spela alls?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: man ska dock aldrig underskatta att ha gjort en säsongen innan i Sverige. Jag tror det kan bli bra för er men 50/50
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Det är ju oerhört svårt för er att vinna mot framförallt Växjö, men även Luleå. Vi ligger trots att vi inte är nykomlingar efter sådana just för att vi inte är etablerade.
Jag har svårt att tro att Brandsegg-Nygård kommer färga så mycket. Riktigt bra skott, men rätt osynlig mot ett svagt DIF på allsvensk nivå.

Jo, men har ni värvat en sådan kille för en roll i tredje backpar? Jag förstår om Bertisson, Benn och Kinnvall går före, men tror ni inte han kan lacka ur rejält om han efter en så pass bra säsong sätts i tredje? Brukar inte direkt vara självskriven att nordamerikanska spelare köper en sådan roll. Är Lindstein kvar?

Jo, vi har nog typ en revanschsugen Rundblad där eller Berg. Berg som i skymm undan gjorde en riktigt bra säsong med tanke på förväntningarna.
Kommentera