1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #363895

Niopoängsvecka
Jag kände mig tvungen att väcka denna nostalgitråd till liv igen. Visserligen känns läget rätt dystert nu men som så många gånger förr vill jag påminna er om fjolåret vid ungefär den här tidpunkten:

En uddamålsförlust i en jämn match hemma mot Leksand samtidigt som Brynäs tog en av sina för säsongen sällsynta segrar innebar att det nu skiljde en enda poäng ner till en kvalplacering. Vi supportrar började verkligen måla fan på väggen, tränarbytet hade än så länge inte givit minsta dyft utan istället stoltserade vi nu med fyra raka förluster och kvällsdrakarna gjorde jämförelser med hur det såg ut med Brithén och med Pirro och konstaterade att tränarbyten sällan gav något positivt resultat, precis vad vi nervösa Modo-supportrar behövde. Samtidigt hade vi en otroligt svår vecka framför oss, två svåra bortamatcher mot HV71 och Frölunda följt av svårslagna Timrå hemma i Kempis. Till saken hör den att Modo inför dessa matcher lyckats vinna en enda bortamatch och nu väntade ytterligare två mot topplagen HV och Frölunda, ett Frölunda som Modo f.ö. ännu ej lyckats besegra den säsongen.

Vad hände? Jo Modo gör en bragdbetonad insats och lyckas knipa 6 poäng en vecka där allt annat än 0 poäng kändes helt overkligt och den symboliska och faktiska vändningen var ett faktum, Modo till slutspel med god marginal!

Hur är läget nu?
Man är 3 poäng från kvalplacering, med väntande möten mot de två lag man tagit minst poäng mot hittills denna säsong, först borta mot Färjestad sedan hemma mot HV71, följt av hemmamatch mot Linköping på Lördag.
Rent logiskt borde det bli 9 poäng, eller hur?
Kommentera