Motor

5066 inlägg · 374 ämnen

Inlägg #1189110

Sv: Iveco Australian Grand Prix
Var trött så det blir att efterse "moppeklasserna" som frisco kallar dom.


Men MotoGP kan man inte missa och det blev en ögonöppnare från start då Lorenzo dabbar sig in i 1:a böj. Han kör in i amerikanen bakifrån och går kort efter det omkull i svängen och serverar titeln till Rossi på silverfat. Dessutom tvingas Hayden ut i periferin men lyckas passera igenom kattsanden och kan fortsätta toksist förstås.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Iveco Australian Grand Prix
Hemmaplan och Rossis smartness avgjorde till slut. Men det var en grym duell mellan Stoner och Rossi från start. Självklart var startsnabbe Pedrosa inblandad i inledningen men han hade inte samma tempo som det andra två.

Stoner hade ledningen hela tiden men Rossi låg tätt bakom och svarade på varenda försök av hemmaföraren att rycka. Men Vale kom aldrig riktigt i läge att kunna attackera och med några varv kvar så slog han av lite för att säkra mästerskapsgapet till 38p och det innebär att han kan ta titeln med en ganska modest placering i kommande race. Kanske redan i Singapore om en vecka...

Bakom dessa var det mest lite solokörningar med Dani, De Angelis, Edwards och Dovizioso. Melandri och DePuniet hade dock en fin och tätt duell genom större delen av loppet.

Bara Lorenzo tvingades bryta.
Kommentera