NHL

13561 inlägg · 804 ämnen

Forum

2568980 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby: Alltså, någon direkt likhet med idag vet jag inte. Men om man jämför 80- och 90-talen, när hockeyn revolutionerades som mest kan man dra några slutsatser. Håll i hatten, för här kommer ett långt inlägg igen känner jag på mig.

Det jag först tänker på var hur usla målvakterna var på 80-talet. Vi har Vezina-vinnare på 80-talet som snittade runt 88% och en bra bit över 3.3 insläppta i snitt, över en säsong. Dessa sågs alltså som bra målvakter på den tiden. På den tiden verkade det enbart ha handlat om antalet vunna matcher som målvakt.

Sen fanns det inga målvaktstränare som det gör idag, utan målvakterna gick oftast på känsla när dom spelade. Idag är känns det ju som en hel vetenskap där allt analyseras hos målvakterna och hur och vad dessa tränar på.

Det var även mycket mindre målvaktsskydd på det glada 80-talet.

Det fanns heller inget lönetak, vilket innebar att Edmonton kunde trycka in hur mycket skicklighet som helst tillsammans med Gretzky, så länge dom hade cash.

Dessutom var det ju mycket mindre lag på den tiden. I början på 80-talet fanns det 21 lag i NHL. Hittade lite statistik för målgörande på 80- och 90-talen. När 1980/81-säsongen var färdigspelad snittade dom 21 lagen som spelade i ligan 307.5 mål per match. Tio år senare, 1990/91 var samma siffra för samma antal lag 276.4, dvs ett tapp på över 30 mål per lag.

Från säsongen 1993/94 och framåt börjar det göras betydligt mindre mål i NHL än tidigare. Anledningen till det stavas Patrick Roy. Han slutade stå upp hela tiden och började täcka alla ytor av målet med sin butterfly-stil (visserligen uppfann väl Tony Esposito stilen tidigare, men Roy revolutionerade den). När andra målvakter såg hur framgångsrikt det var tog dom efter och började spela på samma sätt. Ett tecken på det här är att antalet nollor hållna av målvakter gick från 3.3 i snitt år 1990/91 till 6.6 i snitt år 98/99.

Dessutom fanns det inte riktigt något försvarstänk eller försvarssystem på 80-talet som det gör idag. Det var inte förrän Jacques Lemaire kom till Devils 1993/94 och visade hur man implementerar försvarsspel som folk började tänka på det och applicera det. Idag används offensiva och defensiva system hela tiden, till skillnad från på 80-talet när coacher i princip sa typ: Ni är stora killar, ni vet vad ni ska göra.

Det var även så att det på 80-talet inte fanns några videobedömningar och granskningar, så ville man sänka en stjärna i motståndarlaget fick man tänka efter både en och två gånger om det var värt ett matchstraff eller inte, vilket ledde till lite "snällare" spel.

För att summera varför det gick så nedrans bra för Gretzky: målvaktsrevolutionen hade inte inträffat ännu, tränare hade inga offensiva och defensiva system för sin hockey, det tacklades mindre och målvakterna var outbildade med små skydd.

Jag vill påstå att Gretzky var på rätt plats vid rätt tid för att komma upp i sina monstersiffror, även om han såklart hade gjort bra ifrån sig oavsett när han spelat tack vare sin talang.
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Naturligtvis blir det bara en gissning eller en uppskattning för när i tid det ev. kan tänkas ske.
Ja, eller hur. Jag vet inte, men har hockeyn, främst under -80-talet, när Gretzky TOTALDOMINERADE, några likheter med vad vi ser idag? Jag tänker främst att det är ett mycket tätare spel (idag och tyyyp 10 år bakåt i tiden), där du som målgörare, kanske inte haft lika mycket tid på dig att slå en avgörande passning, eller att själv trycka upp pucken i krysset.
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby: Det beror ju lite på när Ovechkin klarar det såklart. Han kan ju ta det tidigt eller under mitten av nästa säsong. Men om vi ens ska kunna jämföra måste vi utgå från något. Så vi utgår från att det tar den här säsongen och nästa för Ovie att slå det också lägger vi på 164 matcher på Ovechkins nuvarande antal.

Gretzky: 1487 matcher, 894 mål
Ovechkin: 1511 matcher, 895 mål

Det finns som sagt möjlighet att han tar det tidigare också. Oavsett vad så är det en oerhört imponerande bedrift av Ovie.
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
snowden: Ja, Erik K utanför slutspel. Och ja, jag vet även vad han tillför (när han får vara frisk) men samtidigt verkar folk ha glömt hans tre föregående säsonger innan den gångna 100-poängssässen. Tre säsonger med otaliga skador och tvivelaktiga siffror.

Får han vara frisk tror jag att det kan bli bra för Pittsburgh, men zoomar man ut lite och tittar på övriga spelare så ser man Crosby, Malkin och Letang där också. Tillsammans med Karlsson utgör dom en kvartett som varit plågade av skador under en längre tid och det är liksom deras spel allt hänger på. Jag tvivlar på att dessa får vara skadefria och därmed blir det inget slutspel för Pittsburgh i vår.

Vi får se vem som får rätt :)
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: En snabb kommentar/fråga angående Ovechkins jakt på Gretzky's målrekord. Ungefär hur många fler matcher än #99 kommer det ha krävts för #8 att komma ikapp/slå rekordet?
(det kanske är en konstig tanke, och det behöver inte "finnas något svar" på min fundering ens. Men nu tänkte jag den iallafall. #pleasedon'tblameme 🫣🤭😅)
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:
För fan Sunken! Erik K utanför slutspel?? Vet du hur mycket han tillför ett lag?

Men i övrigt långt seriöst inlägg, måste tagit en stund :D Rolig läsning!
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
VARNING FÖR SUPER-DUPER-MEGA-LÅNGT INLÄGG NEDAN!

HA-premiär idag, vilket gör att tankarna börjar riktas mot den kommande NHL-premiären också. Jag tänkte att dom som vill kan vara med och tippa lite olika grejer, så vi får igång tugget i boken lite. Mina tippningar kommer nedan, utan motiveringar för att skapa diskussion.
---
Grundserien

Atlantic Division
1. Toronto
2. Tampa
3. Boston
4. Buffalo
5. Florida
6. Ottawa
7. Detroit
8. Montréal

Metropolitan Division
1. New Jersey
2. Carolina
3. NY Rangers
4. NY Islanders
5. Pittsburgh
6. Columbus
7. Washington
8. Philadelphia

Central Division
1. Dallas
2. Colorado
3. Nashville
4. Minnesota
5. St. Louis
6. Winnipeg
7. Chicago
8. Arizona

Pacific Division
1. Seattle
2. Edmonton
3. Vegas
4. Los Angeles
5. Vancouver
6. Calgary
7. Anaheim
8. San José

East:
Wild Card 1: Buffalo
Wild Card 2: NY Islanders

West:
Wild Card 1: Minnesota
Wild Card 2: Los Angeles
---
Åttondelar
Toronto - Buffalo 4-2
Tampa - Boston 4-2
New Jersey - NY Islanders 4-1
Carolina - Rangers 4-3
Dallas - Minnesota 4-1
Colorado - Nashville 4-0
Seattle - Los Angeles 4-3
Edmonton - Vegas 4-2

Kvartfinaler
Toronto - Tampa 3-4
New Jersey - Carolina 4-3
Dallas - Colorado 4-2
Seattle - Edmonton 3-4

Semifinaler
Tampa - New Jersey 2-4
Dallas - Edmonton 4-3

Final
New Jersey - Dallas 4-3
---
Utmärkelser

Hart: Connor McDavid
Art Ross: Connor McDavid
Ted Lindsay: Connor McDavid
Maurice Richard: Leon Draisaitl
Vezina: Ilya Sorokin
Jennings: Ullmark/Swayman (ja, igen)
Norris: Cale Makar
Calder: Connor Bedard
Lady Byng: Jack Hughes
Conn Smythe: Jack Hughes
Selke: Patrice Ber... Nej, just jävlar ja. Ummm, Matty Beniers?
Jack Adams: Lindy Ruff
Presidents' Trophy: Dallas Stars
---
Ett påstående om varje lag:

Anaheim: Troy Terry gör minst 40 mål.

Arizona: Cooley blir tvåa i Calder-omröstningen och får ett stort genombrott direkt.

Boston: Firma Ullmark/Swayman är precis lika stabila som förra säsongen.

Buffalo: Devon Levi hanterar rollen som förstemålvakt utmärkt och genererar Calder-röster.

Calgary: Huberdeau studsar tillbaka och gör 90+ poäng.

Carolina: Släpper in färst mål i ligan.

Chicago: Bedard i alla ära, men det känns tråkigt. Så Lukas Reichel gör över 60 poäng är mitt statement gällande Chicago.

Colorado: Jonathan Drouin exploderar (jämfört med tidigare säsonger) och gör +50 poäng, nu när han får spela med MacKinnon igen.

Columbus: Merzlikins studsar tillbaka från den bedrövliga säsongen förra året och landar norr om 91% i räddningsprocent.

Dallas: Nils Lundkvist får sitt definitiva genombrott och cementerar sig i Dallas topp 4.

Detroit: Lucas Raymond blir till slut en elitspelare i ligan och gör 70 eller fler poäng.

Edmonton: Att ha Mattias Ekholm som backpartner en hel säsong gör att Evan Bouchard slutar i topp 5 i backarnas poängliga.

Florida: Missar slutspelet. Skadorna på Montour och Ekblad blir för mycket och dom hämtar sig aldrig.

LA: Det är dags för Quinton Byfield nu. Han får också ett genombrott den här säsongen och gör mer än 50 poäng.

Minnesota: Filip Gustavsson visar att förra säsongen inte var en tillfällighet och är en av dom bästa målvakterna i ligan, igen.

Montréal: Ligans sämsta lag, på alla positioner. Ska jag dra till med att Caufield gör över 50 mål, kanske?

Nashville: Väljer att se positivt på Preds rockader under sommaren,bara för att det är tråkigt att tycka som alla andra. Därför slutar Nashville på 3:e plats i Central och Filip Forsberg är och nosar på 50 mål.

New Jersey: Vilket jäkla power house Devils har blivit. Det enda som saknas är en klassmålvakt. Mina SC-vinnare. Mitt påstående för Devils får bli att Akira Schmidt tar över förstaspaden permanent i år, efter genombrottet i slutspelet i våras.

NY Islanders: Matt Barzal får vara skadefri och gör över 80 poäng för andra gången i karriären.

NY Rangers: Patrick Kane är inte klar i Rangers och signar ett nytt kontrakt när hans skada har läkt klart.

Ottawa: Tim Stützle gör minst 100 poäng. Ottawa utmanar om sista slutspelsplatsen i Atlantic men snubblar pga den svaga målvaktssidan.

Philly: Mörkt som i graven. Svårt att hitta något positivt här, mer än att Briere har dumpat dåliga kontrakt. Cam York borde få rejält med istid och spel i PP och dubblar därför sin poängskörd från förra säsongen och gör minst 40 poäng.

Pittsburgh: Tänker inte gå i fällan och hoppa på hype-tåget. Det räcker med en halvjobbig skada på någon av nyckelspelarna (som är sjukt skadebenägna allihopa). Tycker fortfarande också att Jarry är en för dålig förstemålvakt. Missar slutspel, igen.

San José: Lika mörkt som i Philly, om inte mörkare. Ska vi säga att dom vinner draftlotteriet och får Celebrini? Så blir det lite ljusare.

Seattle: Här är ett hype-tåg som inte finns, som jag skapar i detta nu. Jag tror Seattle kommer vara ännu bättre i år och vinna sin division.

St. Louis: Som lag kommer det gå sämre än förra året. För Binnington kommer det också gå sämre än förra året. Han är den lösaste av kanoner och enligt mig slut som målvakt i NHL och jag har tappat all respekt för honom ända sedan han försökte gå efter Fleury förra året. Hade velat se en trade där man försöker få loss antingen Hart eller Ersson från Philly för att satsa på någon av dessa, mest troligtvis Ersson (för han har det i sig, att spela i NHL).

Tampa Bay: Har fått "vila upp sig" efter det tidiga uttåget förra säsongen. Tror dom når Conference-final i år. Stamkos bekymrad över att Tampa inte initierat något kontraktsprat på hela sommaren, kommer den detaljen störa laget?

Toronto: Bertuzzi gör 40 mål. Toronto borde vinna hela kånket hur lätt som helst med sitt lag, men blir väl troligtvis utslagna i andra rundan. Ställer mig tveksam till målvaktssituationen dock.

Vancouver: Quinn Hughes, med ett nytt C på bröstet, gör minst 80 poäng och blir nominerad till Norris Trophy.

Vegas: Jack Eichel får för första gången i karriären göra 82 matcher och nosar på 100 poäng.

Washington: Åldersstiget til tusen. Känns trötta och det enda målet som hägrar och är realistiskt är Ovechkins 72 mål han har kvar till Gretzky. Ska vi säga att Ovechkin gör 45 mål och slår rekordet nästa sässe?

Winnipeg: Har redan avhandlats i ett tidigare inlägg av mig här på HS. Winnipeg hamnar efter tidigt och hämtar sig aldrig. Trejdar både Scheifele och Hellebuyck vid trade deadline.
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Men du kan ju garanterat räkna upp en hel radda spelare i Bostons historia som faller direkt in i grisfacket, har jag fel? 100% ett grislag helt enkelt.

Och jag ber om ursäkt om jag stöter mig med någon härinne (det är inget personligt🙏), men som supporter till Maple Leafs ÄR Bruins ett av de lag man tycker allra minst om.
Och med det i åtanke gjorde det ju direkt inget att Florida lyckades slå ut dom redan I första rundan. Särskilt med den säsongen man hade haft👍
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Jugge:

Ja han är rejält vidrig, finns en del fina klipp när han får igen för sina fula tilltag av b.la Landeskog och Subban ;)
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Marchand är väl så långt från kaptensmaterial det går att komma? Oerhört märkligt val, där sjönk Boston rejält i min bok.

Äcklig spelare!
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:

Ja det hade varit ett bättre val faktiskt
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Ett sjukt väntat val, men jag tycker även det valet är fel. Marchand är gammal och har inte många år kvar (tror det kommer märkas tydligare nu utan Bergeron). Bättre att ge McAvoy C:et direkt, för det blir ju han som får det sen ändå.
+3
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:

Och NHL:s största gris är ny kapten i Boston.

Har aldrig gillat Marchand

Fegaste spelaren i NHL trots att han är en av ligans bästa
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Trade alert! 🚨

Visserligen ingen jättetrade, men kul att något händer. En liten cap dump av GM Allvin i Vancouver och får en snäppet bättre backupmålis.

Montreal får ett val i tredjerundan som tack för att man tar Pearsons kontrakt.

Bra trade för bägge lagen!
+3
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Agree to disagree :)
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:

Jag tycker nånstans att det är ett bra val ändå, 3 säsonger som Assisterande och en lojal lagspelare, jag tycker det är ett bra val.
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Jag är helt oenig med det beslutet. Visst att Schenn är och har varit en ledare under en tid i klubben, men han fyller 33 i augusti och är i skaplig utförsbacke i sin karriär och lär knappast vara kvar i klubben när hans kontrakt går ut 27/28.

Robert Thomas hade däremot varit ett bättre val. Det hade varit lite mer framtidsoptimism och långsiktighetstänk om han fått C:et. Han är förstecenter och har dessutom kontrakt till säsongen 30/31.
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:

Blues har för övrigt utsett Schenn till ny lagkapten.
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Och nu är det häxjakt i media på GM Kekäläinen i Columbus, med all rätt. Hur många dagar tror vi det tar innan han också är borta?

Följdfråga, räcker det med Kekäläinen eller kommer dom gå efter John Davidson också när Kekäläinen är sparkad?
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Ett stort problem för de kanadensiska klubbarna, utöver skatten, är ju att dom betalar löner i amerikanska dollar (har jag för mig) men får intäkter i kanadensiska dollar.
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Glömde skicka med den här tidigare. Mest bara för sakens skull, men ni övriga får gärna börja spela igen också :) Själv ser jag fram emot den här lille jäkeln varje dag när jag vaknar.
Uppladdat:

450x300-puckdoku189.pngpuckdoku189.png

Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Kristoffer Öhrn: Jag tror inte att kylan, storleken på stad och själva klubben är grunderna till problemet att spelare inte vill stanna i Kanada. Tvärtom är kanadensiska fans helt outstanding och borde vara en stor anledning att spela för en kanadensisk klubb. Jag hade älskat att spela i Winnipeg t.ex.

Tror snarare problemet är att du måste skatta betydligt mer på inkomsten, vilket blir ett problem som hockeyspelare när din karriär är relativt kort. Hockeyspelare och NHL-proffs i allmänhet tjänar i sammanhanget nordamerikanska proffsligor (NFL, MLB, NBA, osv) oerhört lite pengar jämfört med stjärnor i övriga ligor, så jag förstår spelarna som Tkachuk som drar till Florida (där skatterna kontra Kanada är sinnessjukt låga) och tjänar betydligt mer av sin 9.5M cap hit än vad han hade gjort för samma lön i Calgary.

Jag tror att om kanadensiska klubbar ska ha en chans att behålla sina stjärnspelare framöver så måste det till någon typ av skattereform för att dels kunna locka och dels kunna behålla stjärnspelare och få slagkraftiga lag nog för att kunna gå för Stanleys pokal.

Tror det skulle vara bra för både NHL och Kanada att ha lite framgångar på isen snart. Det är 20 år sedan Montreal vann cupen som senaste kanadensiska lag nu.
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Ja det det är nog rätt osannolikt att Winnipeg tar sig till slutspelet i år. Men håller med, blir svårare och svårare för mindre städer att attraheta och behålla både spelare och annonsörer (antar det hänger ihop).
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby: Tre dagar innan campen och första träningen skulle ha börjat. Någon form av rekord måste det vara.
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Hahaa! Han hann inte ens börja sitt "riktiga jobb"! Det blev ju så att säga förarbetet som blev hans fall! 🤭😅
Törs vi hoppas på att åldern, 60 år, tar ut sin rätt för Babcock?

DIN JÄVLA SOPA!!
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby: Och DÄR fick Babcock gå! Snacka om comeback.

Columbus ägare och GM ser väldigt dumma ut nu i efterhand. Tänk om dom hade varit den första NHL-klubben att agera direkt och slippa bad press som det istället blir nu. Men pengarna är väl såklart viktigare i första hand än att agera moraliskt korrekt.
+3
Kommentera


Sv: Allmän tråd för NHL
Dagens doku resulterade i nytt personbästa, yay!

Vad gäller Babcock-härvan så slår han fortfarande ifrån sig och kallar det hela "offensive". Sten och glashus var det ja.
Uppladdat:

450x300-puckdoku159.pngpuckdoku159.png

+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Satan så skönt att fylla den j*kla rutan utan finnar. Nöjd att jag värkte fram Jiri Slegr, det var inte ett namn man borde minnas.
Uppladdat:

450x300-puckdoku149.pngpuckdoku149.png

+3
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Ja, det talas ju ofta om att Nylanders nuvarande kontrakt är ett av de mest prisvärda i ligan. Vad gäller Nurse så är det väl snarare tvärtom, ett av de sämsta kontrakten i ligan. Oilers kommer ju aldrig lyckas trejda honom heller utan att ta en stor del av lönen.
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:

Tampa - Nashville 23.00

Sedan hemmapremiär för Karlsson i Pens mot Chicago samma natt 0200

Oilers möter Vancouver borta i premiären 12/10 klockan 0400
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby: 10:e oktober.
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Btw, när startar säsongen på riktigt?
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Högst tveksam att Cheveldayoff tar den trejden en för en. Det krävs nog mer än RNH (boostad poängmässigt av McDavid och Draisaitl dessutom) för att få Hellebuyck, med inställningen Cheveldayoff har för den här säsongen.

Dessutom har väl Nugent Hopkins en fullvärdig no movement clause? Dvs han trejdas bara om han går med på att trejdas. Jag har inte lyckats läsa mig till någon no team trade list i alla fall.

För övrigt, kul att diskussionen dragit igång härinne igen. Märks att säsongen lurar runt hörnet. Fortsätt i samma anda, hörrni!
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: ja för de 10 mille för nurse kan de lätt hitta nåt annat vettigt. Det är en väg de måste gå.
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:

Snackas om att det skall bli en trejd mellan Hellybuck och RNH, han gjorde förvisso 100 + poäng förra säsongen men det känns ändå som en bra trejd för Oilers då målvakterna varit deras stora akilleshäl.

Ja Nurse lön är sjukt hög, med tanke på hur bra Bouchard varit borde han ha den lönen istället
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Tatar är en otroligt bra middle six-spelare under grundserielunken. Men när det vankas slutspel och allvar är det allmänt känt att han försvinner totalt. Mjukglasspsyke kallar vissa det.

Krävs ju en jäkla rockad för att få in Hellebuyck under Oilers lönetak i dagsläget. Nurse cap hit kommer plåga dom under en lång tid framöver är jag rädd.
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
dempa:

Känns som om Tatar presterar vart än han spelar, ganska underrated faktiskt.

Själv hoppas jag Oilers får Helleybuck, drömmer om en stabil 1 målis då kan det bli en titel tror jag
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby: Notera att även Jenner förnekar att det ska ha skett. Så vi får nog utgå från att det som rapporterades i "Spittin' Chicklets" har tagits ur sin kontext tills vidare. Dock står Bissonette på sig och hävdar att "tons of players" har bekräftat att det ska vara sant.

Nåväl. Ge den gode Babcock några månader på posten, en plats i botten av tabellen och sen ska du se att nya kontroverser snart bubblar upp till ytan.
+3
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
dempa: Otippat att Babcock förnekar allting. Jävla sopa!
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: ska läsa Babcockinlägget som kvällsmat, men vill flika in att Tatar är klar för Colorado,.riktigt bra värvning för den summan tycker jag.
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Mike Babcock - en sann mästare på kommunikation!! Jävla dåre! Plocka bort honom från allt vad tränarjobb heter!
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Jugge: När man trodde att Mike Babcock lärt sig läxan efter sina år i exil från NHL... Helt jävla otroligt om det är sant.
+1
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Buffalo tycker jag ser riktigt spännande ut. Efter åtskilliga års ökenvandring så har dom många unga, spännande spelare. Dom lär nog bara bli bättre de närmaste åren och det skulle förvåna om de inte går till SC kommande säsong.
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Ett väldigt bra val för stunden, även om det säkert fanns bättre spelare lämpade för rollen. Men med osäkerheten som omgärdar Jets just nu så förstår jag även varför man valde Lowry.

Det är en märklig säsong Winnipeg har framför sig. GM Cheveldayoff säger att man ska gå för att vinna. Samtidigt har man trejdat iväg Dubois, Hellebuyck vill bort, Scheifele ryktas också vara aktuell för en trejd den här säsongen. Det i sin tur kan ju skapa en snöbollseffekt som gör att fler spelare söker sig bort.

Jag tänker på en sån som Kyle Connor, som varit utmärkt hela tiden i Winnipeg. Hans kontrakt går ut 25/26, men skulle flera nyckelspelare lämna den här säsongen eller efter säsongen så kan han säkert också börja skruva på sig och vilja lämna. Connor är ju från Detroit och Stevie Y börjar ju få ihop bygget där någorlunda nu, så det kan bli bra tajming för Connor att söka sig hemåt om Winnipeg inte går bra den här säsongen.

Nikolaj Ehlers, en annan stjärna i Winnipeg med kontrakt till 24/25, börjar komma upp i en ålder där han snart måste börja försöka på en Stanley Cup. Kan tänka mig att om Winnipeg går dåligt i år så är det nog många contenders som är sugen på Ehlers med sin relativt låga cap hit på 6M.

Både Connor och Ehlers har NTC i sina kontrakt, dock en fördelaktig för Winnipeg och inte för spelarna. Dom kan välja tio klubbar att inte trejdas till, that's it.

Nino Niederreiter är en annan spelare som sitter på ett prisvärt, utgående kontrakt och kan vara ett värdefullt tillskott till mitten 6 hos en contender.

En mycket viktig säsong för Jets det här, minst sagt. Dels för sin egen framtid, men det skulle vara bra om dom lyckades för att skapa ett signalvärde att man kan vara framgångsrika i en liten stad som Winnipeg också och i förlängningen behålla spelare istället för att tvingas trejda bort dom.

Själv tror jag Jets kommer gå riktigt dåligt och missa slutspel i år.

Ledsen för wall of text.
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:

Adam Lowry är utsedd till Winnipegs nya kapten

Bra val då han är en väldigt bra och en solid spelare och omtyckt i omklädningsrummet
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Jugge: Lite så jag tror att EP40 tänker också. Vad ska han göra i Vancouver, en av de mest misshandlade organisationerna i NHL (av sin ägare vill säga), är bättre att han försöker nästla sig in hos någon klubb som har chans på cupen istället för att kasta bort sin karriär på den kanadensiska västkusten.

Boston har ju ett otroligt stort hål på centerplatsen men dessvärre en av de sämsta prospectpoolerna i NHL, så vad ska Boston kunna erbjuda som är av intresse?

Annars finns väl klubbar som är på väg upp, med mycket talanger att erbjuda något av intresse kanske? T.ex Anaheim, Columbus, Buffalo, Chicago m.fl. Nu dröjer det nog något år innan dessa är regelbundna slutspelslag (Buffalo ser starka ut dock), men tillgångarna för att kunna lösa en trejd med Vancouver finns ju definitivt.
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs: Grattis, jäklar vad imponerande med bara finnar i docun! Gällande EP40, det vore ju hål i huvudet av Vancouver att inte göra allt i deras makt för att behålla honom. Det är ju deras franchise player.

Å andra sidan vore det ju inte fel för EP40 själv att komma till en bättre klubb, det lär nog dröja flera år innnan Canucks kan utmana.
+2
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Efter snart en månads dagliga försök att få finnar i alla rutor lyckades jag äntligen. Satan så svårt detta har varit!

Ny utmaning får dröja, nu vill jag bara njuta av att få lösa vanliga puckdokus några veckor.

Det senaste från NHL:
- Jake Sanderson i Ottawa har fått nytt kontrakt (8 x 8.05M) som troligtvis kommer ligga till grund för en sån som Rasmus Dahlin, som ska skriva nytt kontrakt nästa säsong. Går nog att komma upp i 10M för honom, med tanke på Sandersons lön.

- Vancouver utsåg idag Quinn Hughes till sin nye kapten, den femtonde i ordningen. Det här ger mig vibbar av att EP40 (som sitter på ett utgående kontrakt) mycket väl kan vara på väg bort nästa sommar.
Uppladdat:

450x300-puckdoku119.pngpuckdoku119.png

+3
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Asttrrom: Själv har jag försökt få ihop finnar i alla nio rutor i snart en månads tid. Det har visat sig vara helt omöjligt och stjärnorna måste stå helt rätt.

Har lyckats få åtta finnar tre, fyra gånger men nio är svårt. Har tack vare den utmaningen missat många roliga dokus, vilket är tråkigt, men skam den som ger sig.
+2
Kommentera

2568980 · »