NHL

13927 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #2540032

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Alla lag har ett val var i varje draftrunda, som till antalet är sju. Inget lag får något extra draftpick beroende på spelare. Varje lag kan sedan välja att trejda bort sina draftpicks mot spelare, eller t.ex. ett val i andrarundan mot ett i tredje plus ett i fjärde.

Arizona är exempelvis ett lag som just nu har väldigt många draftpicks. Dessa har dom fått genom att dels trejda bort bra spelare som inte orkar med att förlora hos dom något mer, samt belönats av klubbar som vill göra sig av med dyra kontrakt för skadade spelare som inte längre kan spela, men som fortfarande har kontrakt.

Ett exempel på bild nedan. Arizona tar över Voraceks (som aldrig kommer spela igen) kontrakt från Columbus. Columbus blir av med 8.25 miljoner från sin payroll och belönar därför Arizona med ett val i den sjätte rundan. Men eftersom en trade inte får ske utan att en spelare eller ett draftpick skickar i motsatt riktning så skickar därför Coyotes över sin tredje/fjärde/femtemålis till Columbus. Anledningen är förmodligen för att Arizona har plats under lönetaket och samlar en massa draftpicks för en rebuild.
Uppladdat:

450x300-arizona.pngarizona.png

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän tråd för NHL
SuneMangs:

Haha skaplig effekt
Uppladdat:

450x300-img0327.pngimg0327.png

Kommentera