NHL

13888 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #877009

Sv: Stanley Cup
Deas:

Nashville och San José var de lag som förvånade mig mest i den första omgången av slutspelet där jag trodde att Nashville skulle kunna ta sig vidare efter en tät serie som gick till sju matcher. Nu blev det istället San José som tog platsen mot Detroit trots ett hackande powerplay. I övrigt höll faktiskt mina tippade kvartsfinallag så jag låter mina grundtips vara kvar. Osäkraste och jämnaste serien tror jag Sabres-Rangers blir:

Kvartsfinal (conference semi final):
Sabres (1) - Rangers (6) 4-3
Serien kommer att påminna om Sabres-Hurricanes förra säsongen. I spel med lika många spelare på isen kommer Sabres vara klart bättre men Rangers starkare "special-teams" kommer göra serien oerhört jämn.

Ottawa (4) - New Jersey (2) 4-0
Ottawa är helt enkelt klart bättre än New Jersey och nu kan inte ens Brodeaur hålla New Jersey kvar i slutspelet.

Detroit (1) - San José (5) 4-3
Detroit har den bättre bredden på både anfalls- och försvarssidan och för att ha en chans måste San Josés powerplay komma igång. Jag tror i och för sig att det kommer att göra det men det kommer bara räcka till att hålla serien jämn, slutsegern tar Detroit hem.

Anaheim (2) - Vancouver (3) 4-2
Anaheim är lite för bra, framförallt i PP, men har även lite bättre anfallare och försvarare. Och då hjälper det inte att Vancouver har en målvakt av toppklass.

Semifinal (conference final):
Ottawa (4) - Sabres (1) 4-2
Ottawa får revansch för förra årets förlust mot Sabres och Sabres missar lite snöpligt Stanley Cup-finalen trots en bra säsong. Ottawas stabilare backuppsättning och bättre boxplay avgör trots att Sabres har det lite vassare anfallarna.

Anaheim (2) - Detroit (1) 4-2
Återigen är det Anaheims PP som kommer avgöra. I spel fem-mot-fem kommer Detroit ha ett klart övertag men målen kommer att göras när Anaheim spelar powerplay.

Final:
Ottawa - Anaheim 4-3
Det kommer bli knallhårt men till sist kommer Ottawa att ta hem det. Och matchbilden från Anaheims semi mot Detroit kommer upprepa sig: Anaheim kommer att vara det pressade laget i spel med lika många spelare på isen men sylvassa i PP. Men den här gången räcker det inte.
Kommentera