NHL

13937 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #89074

Sv: Detroit Red Wings
KentaK: Detroit klara för västra konferansfinalen nu. St. Louis blev en lätt match. Men de är ett mycket sämre lag än både Avs och Sharks så först då får Detroit bekänna färg.

Du kanske får rätt angående "ditt" San José Sharks. Det ser onekligen mycket bra ut för dem nu. Det som talar för dem är som sagt jämnheten i laget och att de kan spela på ledning. Sista matchen så vände de t.o.m. 2-3 underläge efter två perioder i Pepsi Center till seger. Det var starkt gjort. Har själv inte sett matchen, men enligt rapporter spelade inte Roy på topp. Det som talar emot Sharks är att det har blivit mest bortavinster lagen emellan (precis som i grundserien). Dessutom har lagen vunnit varannan match hitills så det kanske fortsätter.

Enligt det resonemanget borde det stå 3-3 efter nästa match och ett avgörande i Pepsi Center. Samma statistik säger då att Sharks vinner sjunde matchen. Men jag tror inte Colorado vill förlora 3 av 4 hemmamatcher, så en eventuellt avgörande match kan mycket väl gå till Colorado.

Sharks chans ligger nog i att vinna hemmamatchen nu direkt. Det gör dom om inte Roy spelar på topp. Men Roy har en förmåga att lyfta sig till de avgörande matcherna...

Om några dagar vet vi hur det gick.
Kommentera