Olympiska spelen

3842 inlägg · 51 ämnen

Inlägg #2288619

Sv: Vinter OS i Kina 2022
Sven.Savage: Jag hittade nyss ett kollegieblock där jag med kulspets dock, hade plitat ner mellantider på en 5-mil i OS/VM på 80talet.

Wassberg vann, men minns så speciellt att jag hade en björk som riktmärke, där jag tog en egen mellantid. (kommer han till björken snart..., brr)

Detta var på den gamla goda tiden där slingan var 25 eller 50 kilometer, så hängåkare kunde inte hänga på något tåg som dom gör på dagens tävlingar.

Men 'spanjoren' du skickar bild på var väl ren? Ögonen säger dock något annat. Idag har han en byggfirma i Argentina(tror jag). Han har aldrig varit tillbaka i Tyskland, enligt hans Mor. Han kanske skäms
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vinter OS i Kina 2022
puffe: Wikipedia om världsmästare på femmilen, skidornas verkliga kraftprov. Fram t.o.m. 1993 25 världsmästare, varav drygt hälften svenskar! Och under den senare delen av period 7 av 8 världsmästare svenskar fr.o.m. Sven-Åke Lundbäck 1978!

Sedan har det ju gått liiiiiite sämre. Bara Johan Olsson som fixat det en gång, annars en massa andra icke från Sverige. Men numera kan det ju köras lite hur som helst, skate och masstart där en massa liftare hänger på och skuggar bara, klarar inte att fixa ett eget lopp som krävdes förr om åren. Och hela omläggningen med hänvisning till att det var för svårt för åskådare nere på kontinenten att hantera kollegieblock som du och jag;-) Jag körde nog mest med kulspetspenna jag med, ville mest testa att stava till kautschuk.
Kommentera

Sv: Vinter OS i Kina 2022
puffe: Ja, det var fina tider! Följa utvecklingen, börja med att anteckna mellantider på runt 20 tänkbara, sedan stryka bort dem en efter en till det bara var ett fåtal Riktiga Skidlöpare kvar efter 40-45 km. Och då kom svenskarna - alltid oerhört vackert klädda i vitt!

Jo, kommer ihåg att han skämde ut släkten och byn och rymde till latinamerika, om det var Brasilien kanske. Och när en svensk journalist sökte upp honom försökte han ljuga bort allt möjligt, fusksvinet!
Kommentera