Örebro HK

305 inlägg · 46 ämnen

Inlägg #164715

pinsamt
LULEÅ. För tredje säsongen i rad tvingas Mathias Lindmark plötsligt byta klubb. Målvaktstalangen från Kiruna blev ett av offren när Örebro bantar spelartruppen. - En jävla gåta, säger Lindmark uppgivet.


Inför kvällens bortamatch mot Oskarshamn ligger Örebro näst sist i södra hockeyallsvenskan. Men den sportsliga krisen är ändå inget jämfört med den ekonomiska situationen i klubben som gick i konkurs för ett par år sedan.
- Det är helt obegripligt att de har satt sig i den här sitsen igen. Hela historien är ruggigt pinsam, säger Mathias Lindmark.
Det var när Lindmark skulle sätta sig på spelarbussen till Mora i fredags som sportchefen Lennart Källén kom med chockbeskedet.
- Jag och Dejan Matejic fick veta att vi skulle stanna hemma, de hade helt enkelt inte råd att behålla oss.
Vad händer nu?
- Ingen aning, men jag vill komma härifrån så snabbt som möjligt. Det har varit lite bråk senaste dagarna men nu har jag i alla fall fått skriftligt på att jag kan lämna klubben gratis.
Någon ny arbetsgivare på gång?
- Nej, det blir nästa problem att lösa. Klart är i alla fall att flyttlasset går hem till Kiruna inom de närmaste dagarna.
Sugen på att återvända till Teamet?
- Absolut. Jag är öppen för alla förslag.

Van vid klubbyten
Det är inte första gången som Mathias Lindmark, 21, tvingas byta klubb mitt under säsongen. För två år sedan fick han lämna Björklöven, till förmån för rutinerade Petter Rönnqvist, och flytta till Rögle.
- Då kändes det ganska naturligt, däremot kom det som en kalldusch när jag blev skickad till Örebro i fjol.
Sejouren i Örebro blev dock lyckad och Mathias Lindmark bestämde sig därför för att stanna i klubben. Under hösten fick han för första gången i karriären förtroendet som förstemålvakt - men det definitiva genombrottet uteblev.
- Jag är väl inte helt nöjd med mitt spel, det har varit för mycket upp och ner, säger Lindmark som spelat tio matcher från start.
Även Johan Hägglund har gjort sitt i Örebro. Den förre juniorlandslagsmannen blev i förrgår klar för Hammarby
Kommentera