Övrig hockey

10027 inlägg · 1131 ämnen

Finska lag ...

171576 · » Till forumet


Sv: Finska lag ...
Ett tips till alla! Ta färjan över Östersjön och linje 21 bland lokalbussarna (tror det var den iaf) från färjeterminalen i Åbo till Elyssee Arena och stifta lite bekantskap med finsk hockey. Välj gärna en finsk toppmatch på en lördag. Det är skitkul att titta på annan hockey än den man är van vid. Dessutom så finns det alltid en och annan spelare som tidigare spelat för ett svenskt lag så en hel del känner du igen.

Tolka inte detta som att jag skulle vara för möten mot finska lag, men jag är villig att testa. Personligen ser jag hellre HV-TPS Åbo än HV-LHC 400 ggr/säsong. Det bästa vore klart att helt enkelt slopa idén med 50 matcher men det lär inte ske.
Kommentera

Sv: Finska lag ...
Et tu Brute: Då är vi överens ta bort derbygrupperna och ersätt inte dom med matcher mot finska lag .

Slut diskuterat!

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Finska lag ...
Quaker: skulle vara ganska intressant, men isåfall bör poolspelet utgå.
Kommentera

Sv: Finska lag ...
Jag tycker inte om förslaget om finsk inblandning i ES.
Vad jag däremot skulle tycka vara intressant är ett möte
mellan sm-liigas och ES VINNARLAG. Bästa Finska laget mot svensk
dito i 1 match. Jag tror att alla lags supportrar som skulle tycka att
det var roligt. Iofs är väl lagen trötta och slutkörda efter slutspelet.....Vad tror ni?
Kommentera

Sv: Finska lag ...
Tor Karlström skrev: "är du för förslaget om att låta matcher mot Finska lag ersätta derbygrupperna ?"

Nej, det är jag inte. Men om det skulle bli så, så är det ett beslut som genomgått en demokratisk process. Först i SHL och sedan i SIF. Det är något som du helt blundar för och försöker istället påvisa toppstyrningar och mandatfördelningar som inte existerar.

Är man inte nöjd med den tågordning som råder i svensk hockey så skall man i större utsträckning försöka påverka den förening som man tillhör. Vad jag vet så har fortfarande medlemmarna tillträde till respektive ES-förenings årsmöte och där kan naturligtvis en majoritet göra sin stämma hörd. Utifrån detta skall klubben sedan agera i SHL och SIF. Möjligheten finns ju också att ta kontakt med det distrikt som man tillhör. Alla inom svensk hockey är folkvalda, så när någon förbrukat sitt förtroende så brukar inte den bli långlivad. Detta förutsätter också ett engagemang som sträcker sig längre än knyta näven i fickan framför TV:n eller att skriva inlägg här.

Både mitt eget intresse som plånboken skulle med glädje ta emot ett förslag om en tillbakagång till 44 omgångar och slopade derbygrupper. Synd att inte engagemanget från Gävlehåll var större när detta infördes 96/97, snarare är det en av anledningarna till av vi fick eländet.

Att folk från näringslivet kommit in i hockeyn är mindre förvånande. De flesta lag omsätter mellan 40-70 miljoner numera och kan då närmast jämföras med medelstora företag. En person med sådana erfarenheter kan säkert styra upp saker som andra inom föreningen inte axlar lika bra. Detta betyder ju inte att han styr allt som händer i föreningen, inte sett över samtliga 12 ES-lag iaf. Finns säkert avarter liksom det finns exempel på att sådana personer gjort underverk inom de ramar som de skall verka.

Om det nu ändå blir finn-matcher så känns Jokerit, TPS och HPK som klart intressanta lag att stifta bekantskap med. Kanske inte så lätt att plocka poäng mot dem som de flesta andra lag i SM-liiga. Så man hamnar i samma dilemma som med derbygrupperna, de namnkunnigaste lagen skapar sportslig orättvisa.
Kommentera

Sv: Finska lag ...
Et tu Brute är du för förslaget om att låta matcher mot Finska lag ersätta derbygrupperna ? Som bara är till för att SHL vill tjäna så mycket pengar som möjligt .
Jag tycker man ska avskaffa derbygrupperna och bara ha 44 grundseriematcher .

Per Anders Örtendalh är f.d generaldirktör för Vägverket , Håkan Berg är f.d VD för HSB Gävle , Nils-Erik Johansson f.d VD för Hemköp , Christer Mård VD för Svenskt Näringsliv i Östergötland , och Percy Nilsson äger en egen byggfirma .

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

Tor!
Kommentera

Sv: Finska lag ...
Tor Karlström skrev:

"Förbundet saknar egen vilja och säger aldrig i mot SHL"

Enligt dagens pressmedelande på denna sida skrivs följande:

"De aktuella frågorna är av den art att de i Sverige måste förankras och godkännas av Svenska Ishockeyförbundet (SIF). De planerade förhandlingarna mellan SHL och SIF, som även omfattar andra frågor, har tyvärr blivit försenade. Detta innebär att något beslut om konkret samarbete mellan ligorna inte kan tas i den takt som planerats."

www.hockeyligan.se/nyheter/index.phtml?nid=1354

Tycker att det låter precis som att förbundet också har en egen vilja. Eller ingår ovanstående citat från någon slags konspiration där det gäller att lägga dimridåer?

"Hockeyallsvenskan har ingen rösträtt på årsmötet och distrikten har inte på långa vägar så mycket makt som Svenskahockeyligan(SHL) i Svensk ishockey."

Helt fel och ännu en gång är du ute och cyklar. I årmötets röstlängd innehar distrikten en överväldigande majoritet med ca 80%. Det är helt riktigt att hockeyallsvenskan inte har någon egen rösträtt på årsmötet, men representanter från dessa klubbar är mer än väl representerade genom distrikten som har den yttersta makten i svensk hockey när det gäller beslutsordningen.

"Årsmötet är bagatell i sammanhanget , SHL kommer säkert att genomföra förslaget även fast Årsmötet skulle säga nej."

Kan du ge ETT ENDA exempel på när detta skulle ha inträffat tidigare? Alltså att SHL inte skulle ha fogat sig efter årsmötets beslut?

"SHL består av företags ledare som fått ledande befattningar i Elitserieklubbar"

Är det verkligen så? Är ens företagsledarna i majoritet? Vilken av nedanstående herrar är företagsledare och vilka är det inte? Finns här inte också en byråkrat? Eller är alla byråkrater?

Styrelse
Ordförande – Per Anders Örtendahl
Brynäs IF – Håkan Berg
Djurgårdens IF – Tommy Engström
Frölunda Indians – Mats Ahdrian
Färjestad BK – Lars Glennert
HV 71 – Per Carendi
Leksands IF – Nils-Erik Johansson
Linköping HC – Christer Mård
Luleå Hockey – Sture Karlsson
MIF Redhawks – Percy Nilsson
MODO Hockey – Åke Eklöf
Södertälje SK – Jan-Erik Dantoft
Timrå IK – Jan Söderström

Läs gärna den bifogade filen. "Svesse" skrev den i tidningen Hockey redan 1998. Den ger en ganska bra bild av hur debattklimatet är uppbyggt i detta land när det gäller hockeyn. Mycket verkar gripet ur luften och har väldigt dålig verklighetsförankring. Snömos var ordet, sa "Svesse".
Kommentera

Sv: Finska lag ...
Et tu Brute: Förbundet saknar egen vilja och säger aldrig i mot SHL .
Hockeyallsvenskan har ingen rösträtt på årsmötet och distrikten har inte på långa vägar så mycket makt som Svenskahockeyligan(SHL) i Svensk ishockey .

Årsmötet är bagatell i sammanhanget , SHL kommer säkert att genomföra förslaget även fast Årsmötet skulle säga nej .

SHL förstör svensk ishockey , SHL består av företags ledare som fått ledande befattningar i Elitserieklubbar , deras hockeykunskaper är minimala och tänker först och främst på PENGAR!!! , INGET ANNAT GÅR FÖRE!!!

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Finska lag ...
Et tu Brute: Hur som helst är det en usel ide... fattar inte hur det ska kunna få mer publik till matcherna! Vem kan några spelare i de finska lagen?,, kanske några hockeytokiga gubbar här.. Men jag tror då inte det är många som vill se finska lag lira... återstår och se vad som händer!!
Kommentera

Sv: Finska lag ...
Tor Karlström: På vilket vis har förbundet gått SHL:s ärenden och gått med på iden?

Är det inte förbundets skyldighet att hjälpa intresse-organisationer som SHL, Hockeallsvenskan samt de olika distrikten?

Vad som sedan blir verklighet eller inte är väl fortfarande något som ligger på årmötets bord?
Kommentera

Finska lag ...
Tja!
Idag har Svenska Hockeyligan offentlig gjort via ett pressmedelande att förhandlingarna med Finlands högsta liga ska återupptas efter jul , de betyder i praktiken att iden med att skorta derbygrupperna och istället möta Finska lag i sex matcher fortfarande kan bli verklighet .
Hela iden är fullständigt befäng , att intresset skulle öka med ett sånt matchutbyte är som att tro på att Jesus kunde gå på vattnet...
FEL,FEL,FEL!!!
Lägg ner planerna omedelbart!!!
Om ni vill rädda ert ansikte . De är pengarna som gjort att iden är aktuell överhuvudtaget .
Snälla SHL sloppa derbygrupper och ha bara 44 grundseriematcher och skit i iden att möta Finska lag .

Svenska Hockeyligan saknar verklighets förankring tycker jag .

Att förbundet går SHLs ärenden och gått med på iden är fruktansvärt tycker jag .

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

171576 · »