Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Lönnlövet?

994918 · » Till forumet


Sv: Lönnlövet?
jZo: Jihhhooo !!!!! 3-1

Sv: Lönnlövet?
weiler: Sneöra.

Sv: Lönnlövet?
Åkerman: I denna text står det lite om varför det bidde ett lönnlöv...klart som f*n det matchade ;)

Sv: Lönnlövet?
Vet inte heller om det finns någon historia bakom lönnlövet. Tigerränderna på axlarna är i alla fall inspirerade av Nottingham Panthers från England.

Sv: Lönnlövet?
weiler: Korrektemundo...angående att det ser ut som ett lönnlöv...det ska faktiskt föreställa det också...resten av historien vettif*n...har läst om det tidigare men kommer inte ihåg men det kommer säkert dyka upp nåt om det snart skulle jag tro...

Sv: Lönnlövet?
weiler: Är inte riktigt säker men Saik:s klubbmärke har sett ut på det där sättet sedan åtminstone tidigt 50-tal. Alltså minst 30 år innan löven tog sitt
namn "Björklöven". Är f.ö. inte säker på att det skall föreställa lönnlöv. Snarare är det väl så att det skall vara en s.k. sköld med texten AIK.

Lönnlövet?
Tjenare Norrlandskollegor!

Jag har en fundering och det gäller lönnlövet som ligger som bakgrund till erat klubbmärke. Vad är historian bakom det? Varför ett lönnlöv?
Var det bara för att det kändes "coolt" en gång i tiden, och är taget från Toronto Maple Leafs, och kan det även ha något att göra med konkurrensen med Björklöven som gjorde att ni tog ett lönnlöv?
Eller har kommunen Skellefteå någon form av connection med lönnträdet?

Jag är idel öra!

994918 · »