Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1691862

Sv: Skellefteå AIK

Farbror Barbro:

fy fan vad fint det var med första isträningen.

För norrland skull, för hockeyns skull, för norrlandshockeyns skull, för idrottens skull, ja rent ut sagt för hela mänsklighetens skull, så är det tur att det finns en sådan klubb som Skellefteå AIK.

Vi visar vägen. Såhär gör man, eller såhär ska man göra. Ingen jäkla köpmani och ingen jäkla mammondyrkan och ingen 0-0 dyrkan eller något jävla sargutdunkarmedley heller. Och nu så har vi guldmakaren Jimmie Ericsson tillbaka som kapten. Jag tror nog han glömt bort hur det känns att inte vinna guld? Guldkaptenen tillbaka i Guldstaden, nog undrar man hur det kan sluta?

Synd bara att vi hade 4 killar borta nu i juniorkronorna så att hemmapubliken fick känna på dessa supertalanger. Men för juniorkronorna måste det såklart vara tryggt med fyra guldmakare i leden. 

Till prästen uppe i Qatar stift skulle jag vilja åberopa Matteus (6:24). Den lyder:

"Du kan inte tjäna både Gud och mammon" 


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

En mycket intressant och sann artikel av Robert Pettersson.

Det är kul att Skellefteå AIKs första isträning dels retar folk och dels drar så mycket folk! Klart att det är ett jippo, inte tusan är det nån seriös isträning inte, och det är inte meningen heller! Detta visar bara att Skellefteå AIK även är bättre än andra föreningar på att skapa intresse, engagemang och publicitet.
Skellefteå AIK har stått för nyskapandet inom svensk klubbishockey de senaste 5-6 åren, både idrottsligt och på sidan av rinken.
Detta säger jag med stolthet, bara som ett konstaterande, och det vore bra om andra klubbar tar efter. Hockeyn i Sverige behöver utvecklas på alla plan.

Sen, debatten om köpelag, andelar egna spelare osv, är meningslös. En seger eller ett guld är lika mycket värd oavsett hur många ”egna” spelare ett lag har.
Men, givetvis om laget har stor andel spelare från moderföreningen eller andra lag inom kommunen och grannkommuner så skapar det engagemang och intresse.
Man kommer inte ifrån att känslan av att detta är ”vårt lag” ökar om spelarna har växt upp i närheten, man kanske känner deras föräldrar, ens egen grabb kanske har spelat i samma ungdomslag osv… (Observera att "närheten" är ett relativt begrepp och det ökar ju längre norrut och inåt landet du bor... go figure!)

Skellefteå AIKs ungdoms och juniorverksamhet är i en egen klass, minst lika bra som under MoDos storhetsperiod, men andra klubbar har börjat hämta upp. Det är också positivt för hockeyn i stort. Kul är att Skellefteå AIKs sommarhockeyskola är mycket eftertraktad och ungdomar kommer från hela Sverige för att delta.
(Jag vet att det var en del killar från Luleå Hockey som deltog…  Helt rätt att skicka dem till Skellefteå, då finns det hopp att det blir hyggliga hockeyspelare även i Luleå…) :-)
Appropå Luleå, kul att se Skellefteå AIKs isträning retar gallfeber på Sven S i Luleå! Jag måste säga att i början (för ett år sedan då jag började här) var jag imponerad av hans svada och kunskap, men nu är det bara tröttsamt. Inget nytt under solen utan ständiga upprepningar och romanlånga texter. Men det finns förbättringar att göra på vår egen sida oxå, ingen nämnd ingen glömd... :-)

Redigerad kommentar


Sv: Skellefteå AIK

Sven Sewage:

Var där,tårögd som vanligt.