Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Inlägg #539310

Sv: Sverige Tar Guld i VM!!
Deas: Jo men skillnaden är ju då att inte endast en match avgör vilka som når semifinalen. Sedan har det inte alls alltid varit så.

Det är endast samtliga turneringar mellan OS 1992 - VM 1996, OS 1998 och VM 2000 och fram tills nu som haft kvartsfinalspel.

Det bästa upplägget anser jag var VM 1997. Fattar mig inte på varför det slopades, visserligen tog man in fyra stycken fler nationer till VM 1998.

1997 spelades inte ens semifinaler. Där spelade de tre bästa ur de två sexlagsgrupperna slutspel där alla mötte alla och där man hade sig resultaten från gruppspelet. Så alla matcher blev viktiga.

Sedan gick de två bästa till final. Detta blev inte bara mer rättvist man fick se betydligt fler toppmatcher också. Sverige och Kanada gick till final.

Sverige hade en imponerande väg till finalen, här är matcherna som ingick i det sista gruppspelet (Sveriges siffror först):

Kanada 7-2
USA 3-1
Ryssland 1-4
Finland 5-2
Tjeckien 1-0

I finalen vann dock Kanada en 3-matchers serie med 2-1 i matcher efter att Andy Murrays spelare taktiskt ha knäckt Kent Forsbergs Tre Kronor med en ny variant av screening som hela tiden dödade Sveriges anfallsförsök. Kent Forsberg skyllde sin vana troget på domaren efteråt minns jag.

Tommy Salo och Micke Nylander var de som klev fram i Tre Kronor och fick sina internationella supergenombrott i ett övrigt ganska anonymt lag på pappret med spelare som Niclas Sundblad, Marcus Thuresson, en 37-årig Masken Carlsson, Per Eklund mfl.

Påminner lite om läget inför årets Hockey-VM, Sverige kommer dit med en fantastisk målvakt som ännu slagit igenom på denna nivån och en fantastisk center i Henrik Zetterberg som heller ännu inte dominerat på denna nivån.
Kommentera