Café

43145 inlägg · 1036 ämnen

Inlägg #1236724

Sv: Roliga länkar
Helg Ernest: Den var lite cool.

Kul att se en konvoj med fraktfartyg följa varann längs finska kusten precis norr om Kvarken. Antar att ledaren har lite isklass och banar väg i den ränna som isbrytaren Frej gjort för dom tidigare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Roliga länkar
Salle: Som gammal telegrafist på bl.a svenska isbrytare så är det en kul sajt att kolla på. Vintern 77-78 körde vi fast med gamla "Oden" (skrotad numera) i norra Kvarken och var tvungna att kalla på hjälp från Frej, som då var rätt så ny. Värre blev det lite senare när vi skulle assistera en pakistansk rosthög in till Gävle. Han kom oanmäld och besättningen hade väl bara sett snö och is på vykort. Stackarna blev tvungna att vända eftersom vi själva knappt kunde ta oss ut i Gävlebukten pga hård kuling/storm, nedisning och ett djävla rullande. En rundbottnad isbrytare är väl inte rätt båt att befinna sig på i det vädret direkt. När jag kom till radiohytten efter att ha haft frivakt hade min kollega glömt att sjösurra skåp, lådor etc. Exakt allt av lösa inventarier i hytten låg på durken i en enda stor hög.
Men ett roligt och intressant jobb var det definitivt. Det roligaste jag haft genom åren.
Kommentera

Sv: Roliga länkar
Salle: Har du kollat engelska kanalen och medelhavet?
Klicka på dom blå, så funderar man varför man inte är på en kryssning nu.
Kommentera

Sv: Roliga länkar

Salle: Det är bara ett problem med, framför allt, flygradar-sidan.

Man blir så förbannat sugen på att resa iväg då man råkar hitta plan som skall till roliga resemål som Kapstaden, New York, Hong Kong osv.

Kommentera